Smotanové zemiaky Carbonara s mäsom, cibuľou a parmezánom! Príprava zaberie len 30 minút!

Špagety Carbonara určite každý pozná. Počuli ste už však o zemiakoch Carbonara? Ide o smotanové zemiaky s mäsom, cibuľou a parmezánom. Tento recept si zamilujete už len preto, že všetko navrstvíme do zapekacej misky a viac sa o zemiaky nestaráte.

Potom už si na tanieri vychutnáte jemné smotanové zemiaky, ktoré po Vás rodina bude vyžadovať často.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 kg zemiakov
  • 150 g morčacieho mäsa
  • 1 malá cibuľa
  • 300 ml smotany na varenie
  • 100 g parmezánu
  • 1 vajce
  • Soľ a korenie
  • nasekaná petržlenová vňať
  • 2-3 plátky slaniny
  • maslo

Takto budeme postupovať:

  1. Predhrejte si rúru na 200 stupňov a prichystajte si zapekaciu misu. Zemiaky oškrabeme a vcelku ich uvaríme v osolenej vode. Dajte si pozor, aby ste ich nerozvarili.
  2. Po uvarení ich naskladajte do misky. Zmiešajte vajcia, smotanu, soľ a korenie.
  3. Cibuľu nakrájajte na drobno a na oleji v panvici smažte, kým zosklovatí . K nej potom pridajte morčacie mäso. Slaninu opražte na inej panvici.
  4. Na zemiaky teraz dajte plátky masla. Potom pripravené zemiaky s maslom zalejte smotanovou omáčkou. Túto omáčku zasypeme cibuľou.
  5. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a dáme piecť na 30 minút. Pred koncom vytiahnite, zasypte parmezánom a nechajte ešte chvíľu dopiecť.

Prajeme Vám dobrú chuť

Zdieľajte tento super  recept na smotanové zemiaky Carbonara  aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj:  ketkes.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.