Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný koláčik, ktorý sme si okamžite zamilovali.
Chutí naozaj výborné a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ho pripravíme znovu.
Pripravte si aj vy túto maškrtu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na korpus budeme potrebovať:
Korpus
- vajcia – 4 ks
- krupicový cukor – 150 g
- mlieko – 150 ml
- slnečnicový olej – 150 ml
- kakaový prášok na pečenie – 3 lyžice
- kypriaci prášok na pečenie – 1 balíček
- polohrubá múka – ¼ kg
Čokoládový preliv a zdobenie
- plnotučné mlieko – 300 ml
- kakaový prášok – 2 lyžice
- kukuričný škrob – 1 lyžica
- krupicový cukor – 60 g
- slnečnicový olej – 50 ml
- čokoláda – 100 g
- drvené lieskové orechy – podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- Pomocou ručného mixéra vyšľahajte vajíčka do nadýchanej peny (cca asi 4 minúty). Potom pridávajte postupne krupicový cukor, slnečnicový olej, kakaový prášok, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva a nakoniec vlejte aj mlieko.
- Vznikne vám tak polotekuté cesto bez hrudiek. To vlejte na plech vystlaným papierom na pečenie a dajte piecť do predhriatej rúry na 20 až 25 minút pri teplote 180 ° C.
- Keď bude korpus upečený, vyberte ho opatrne z rúry a rozkrájajte ostrým nožom na rovnako veľké kocky. Tie potom v plechu ešte prepichnite špajdlou na niekoľkých miestach.
- Pustime sa do prípravy čokoládového prelivu.
- V hrnci si zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom kakaový prášok, krupicový cukor, horkú alebo mliečnu čokoládu, tiež pridajte kukuričný škrob, olej a zmes je hotová.
- Nakoniec ju teda vezmite a nalejte rovnomerne na kakaovú piškótu. Povrch zákusku dozdobte podľa ľubovôle podrtenými lieskovými orieškami.
- Nakoniec dáme do chladničku stuhnúť.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové články na každý deň.
zdroj: Youtube/ P-S BACKPARADIES