Šmakotné nakladané papriky podľa babičky Helky: Vždy si urobím zásobu na zimu, lebo sa ich nevieme dojesť!

Dnes sme si pre vás pripravili báječný a tradičný recept na chutné nakladané papriky.

Vždy ich pripravujeme pred zimou a potom už len vždy jednoducho vyťahujeme zo špajze 🙂

Recept je jednoduchý a zvládne ho skutočne každý!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 3 kilogramy červených paprík
  • 1 liter octu
  • 2 litre vody
  • 1 lyžičku slnečnicového oleja
  • 150 gramov kryštálového cukru
  • 100 gramov soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si očistite všetky papriky, umyte ich vo vlažnej vode a pokrájajte na širšie prúžky. Vezmite veľký hrniec, nalejte do neho vodu, ocot, prisypte cukor, soľ a pokvapkajte slnečnicovým olejom. Zmes na platni priveďte do varu a do roztoku tiež vložte pokrájané papriky. Povarte niekoľko minút a potom odstavte z platne.
  2. Nasleduje fáza plnenia do pohárov. Nádoby by mali byť čisté a suché, ideálne teda sterilizované, aby sa papriky predčasne nekazili. Plátky paprík vrstvite do pohárov pomocou lyžice, a nakoniec ich zalejte sladkokyslým nálevom.
  3. Poháre uzavrite viečkami, otočte hore dnom a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Skladujte v temnom a chladnom prostredí. Ideálne vo špajzi, alebo pivnici. Hodia sa skutočne všade!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: suntgospodina.net/ardei-capia-murati-o-reteta-simpla-pe-care-o-folosesc-de-ani-de-zile

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.