Slovenský „Jogurtáč“ , ktorý schová do vrecka všetky tvarohové koláčiky!- Pripravený za pár minút!

Máte chuť na vláčny a jemný koláč, ktorý je pripravený behom pár minút? Potom neprestávajte čítať. Jogurtový koláč s príchuťou citrónu, je bohatý na sýtu chuť , je osviežujúci a hodí sa báječne k čaju aj ku káve.

Žiadnu návštevu týmto múčnikom neurazíte. Garantujeme Vám, že si návšteva bezkonkurenčne pochutí. A nielen Vaši hostia. Tiež Vaša rodina. Ak ste milovníci sviežich dezertov , potom začnite ihneď s prípravou, ktorá je veľmi jednoduchá.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 8 lyžíc polohrubej múky
  • 4 žĺtky
  • jedna polievková lyžica a pol masla
  • jedna polievková lyžica a pol práškového cukru
  • jeden prášok na pečenie
  • 250 g jogurtu

KRÉM

  • 5 polievkových lyžíc nízkotučného tvarohu
  • 4 bielky
  • 2 lyžice cukru kryštál
  • šťava z 1 citróna
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • Pre ozdobu môžete použiť práškový cukor

Takto budeme postupovať:

  1. Najskôr zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva. Pridajte maslo, jogurt a žĺtky. Zmes dobre premiešajte. Cesto zabaľte do potravinárskej fólie a na pol hodiny dajte odpočívať do chladničky.
  2. Medzitým zmiešame tvaroh s dvoma lyžicami cukru a citrónovej šťavy. Z bielkov vymiešajte sneh a pridajte do tvarohovej hmoty.
  3. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Vyberte cesto z chladničky a rozdeľte ho na dve časti. Prvú polovicu cesta položíme na vystlaný plech, navrstvíme krém a poprášime hladkou múkou. Potom priklopíme druhou polovicou cesta.
  4. Vložte koláč do rúry asi na pol hodiny. Počkajte, až koláč úplne vychladne a zasypte práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento fantastický recept na jogurtový koláč aj s Vašimi priateľmi! Určite si na ňom tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj:  appetitno.net

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.