Slovenská jednoduchá štrúdla z lístkového cesta plnená tvarohom a višňami

Receptov na buchty existuje mnoho a veľký počet z nich je tiež považovaný za tradičný recept na prípravu tohto tradičného slovenského sladkého jedla. Každá rodina má svoj postup, ktorý sa odovzdáva po generácie.

Takéto recepty sú často veľmi náročné tak na čas, tak na zložitosť prípravy. Ak teda hľadáte pre začiatok niečo ľahšieho a rýchlejšieho , skúste si pripraviť tieto buchty s tvarohovou a višňovou náplňou.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy

zloženie cesta

  • 8 ks lístkového cesta
  • Stolový olej
  • 2 vajcia

Zloženie tvarohovej náplne

  • 0,5 kg tvarohu
  • 2 šálky pšeničných otrúb
  • 3 šálky kyslej smotany
  • 3 lyžice vanilkového cukru
  • Citrónová kôra z 1 ks
  • 100-150 g cukru
  • 2 vajcia
  • hrozienka

Zloženie višňové náplne

  • 200 g krupice
  • 0,5 kg višní
  • škorica
  • 3 lyžice vanilkového cukru
  • 200 ml kyslej smotany
  • trochu oleja

Takto budeme postupovať:

  • Zmiešajte všetky zložky pre tvarohovú náplň a nechajte ju odpočívať.
  • Zmiešajte tiež višňovú náplň.
  • Vyskladajte si prvú vrstvu lístkového cesta a potrite ju olejom, pridajte rovnomerne tvarohovú plnku na polovicu a na polovicu náplň tvarohovú. Pridajte druhý list cesta a pomažte buchty rozšľahaným vajíčkom. Pečte pri 180 stupňoch, kým nebudú buchty zlatisto hnedé. Podávajte posypané práškovým cukrom.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.