Slávnostný medový dezert „ARMÉNSKE VTÁČIE MLIEKO“

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný arménsky medový dezert, ktorý si okamžite získal našu pozornosť.

Pre jeho jemnú chuť sa ho nedá nabažiť a z taniera zmizne rýchlo ako šmahnutím čarovného prútika.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Je lahodný!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 150 g cukru
  • 2 ks vajcia
  • 50 g medu
  • 80 g masla
  • 350 gramov hladkej múky
  • 1 čl  sódy
  • Štipku soli
  • Vanilkový cukor

Na krém budeme potrebovať:

  • 0,5 l mlieka
  • 180 g cukru
  • 40 g hladkej múky
  • 1 ks  vajce
  • 70 g masla
  • Vanilkový cukor

Na polevu budete potrebovať:

  • 45 g masla
  • 1,5 pl kyslej smotany
  • 2,5 pl kakaa
  • 3 pl cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Rozklepneme si vajíčka a vyšľaháme  ich s cukrom, následne pridáme med a miešame. Zmes dajte do vodného kúpeľa, kým sa vám nerozpustí . Potom pridajte aj sódu, štipku soli a odstavte zo sporáka. Vezmite si sito a preosejte cez neho do cesta múku a následne aj vanilkový cukor.
  2. Cesto spracujeme rukami do hladkej a jednoliatej hmoty. Zakryte a nechajte na 40 minút odležať.
  3. Potom ho rozdeľte na tri cca rovnako veľké časti , ktoré vyváľate na tenké pláty. Všetky postupne dajte na plech vyložený papierom na pečenie a upečte na 190 stupňov asi okolo 5 minút. Akonáhle to budete mať, rozdeľte každý jeden diel ešte na dva ďalšie.
  4. Zoberte si hrniec a do toho zmiešajte mlieko, cukor, vajcia, múku, vanilkový cukor a rozmiešajte metličkou. Následne dajte na sporák a všetko dôkladne premiešajte a nechajte prejsť varom. Ku koncu pridajte maslo a poriadne ho vmiešajte. Nechajte ho vychladnúť.
  5. Položte cesto, namažte krémom a postup opakujte, pokiaľ nedáte navrch posledný plát korpusu. Potom pripravíme polevu.
  6. Zmiešame všetky ingrediencie dohromady, nechajte uvariť do zhustnutia a stiahnite zo sporáka . Následne nalejte na vršok torty, posypte posýpkou z odrezkov z cesta prípadne kokosovými pilinkami  a dajte do chladničky odležať a niekoľko hodín.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: baxadratomser.am/թռչնի-կաթ-3/

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.