Slávnostné plnené rolky s báječnou chuťou: BEZ kysnutia za 30 minút pripravené!

Tieto mini rolky dokonale zastúpia miliónkrát obohrané jednohubky. Nebudete ich stačiť dopĺňať.

Reklamy

Jednoznačne sa tieto rolky zaradia na Vás slávnostný stôl , alebo len ako pohostenie pre hostí.

Obe svoje tieto role zvládne so všetkou parádou.

Rolky sú chutné a nie sú presolené.

Náplne môžete samozrejme ľubovoľne obmieňať.

  • 1 lyžicu cukru
  • 800 g hladkej múky
  • 50 g čerstvého droždia
  • 500 ml mlieka
  • 100 ml oleja

NÁPLŇ

  • 250 g masla
  • 2 veľké žĺtky
  • 1 lyžicu soli (nie vrchovatou)
  • 100 g strúhaného syra (neslaný)

NAVRCH

  • 1 vajce
  • 200 strúhaného syra
  • Rasca a slnečnicové semienka

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z 250 ml teplého mlieka, cukru a mletého droždia pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s múkou, zvyšným mliekom, olejom a vypracujeme mäkké cesto. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime a rozdelíme na 4 časti – cesto netreba nechať vykysnúť!
  2. Cesto necháme odpočívať len po tú dobu, než si pripravíme plnku. Maslo zmiešame so soľou, žĺtky a strúhaným syrom. Všetky časti cesta rozvaľkáme, potrieme plnkou a zrolujeme. Rolky nakrájame na kúsky široké približne 2 cm.
  3. Povrch každej rolky potrieme vajíčkom a posypeme semienkami a syrom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25 minút.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: otthonizei.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.