Šľahačkové cesto na tu najchutnejšiu VEĽKONOČNÚ domácu štrúdľu: Inak ju už ani nerobím!

Toto cesto je skutočne poklad. Odkedy z neho robím domácu štrúdľu, musím pripraviť hneď dvojitú porciu.

Pripravte si aj vy túto domácu maškrtu a uvidíte, že si ju zamilujete, chuti skutočne lahodne!

Tento recept mám vytlačený a pripnutý na chladničke!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na náplň:

  • Tvaroh a hrozienka
  • Strúhanka, strúhané jablká a škorica
  • Mak, zavárané ovocie, práškový cukor

Na potretie:

Maslo, lyžička rumu

Cesto

  • 500 g hladkej múky
  • ½ balenie kypriaceho prášku
  • 200 g smotany na šľahanie aspoň 31%
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice octu
  • štipku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme jednotné cesto, dbajme na to aby cesto nebolo ani príliš tuhé ani riedke. Pomer vyrovnáme múkou alebo mliekom.
  • Odležíme 30 minút,  následne si cesto rozdelíme na 3 časť a každú časť rozvaľkáme na plát.
  • Prvý plát posypeme strúhankou, cukrom a škoricou a navrstvíme naň nastrúhané jablká.
  • Na druhú navrstvíme tvaroh s hrozienkami a cukrom a na tretí mak s cukrom a ovocím.
  • Zavinieme alebo nakrájame na prúžky a tie striedavo prekladáme cez náplň.
  • Položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme celé rozpusteným maslom a vložíme do rúry, ktorú sme vyhriali už predtým.
  • Budeme piecť pri teplote asi cca 200 stupňov, necelých 30 minút.
  • Po vybratí z rúry, potrieme rozpusteným maslom, ktoré si predtým  zmiešame s trochou rumu.

Mňam!

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nosalty.hu/recept/almas-meggyes-kigyorete

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.