Sladký Napoleon koláč je dôkazom, že najlepšie dezerty vznikajú z jednoduchých, ale dokonale vyvážených chutí. ?

Každá vrstva tohto koláča prináša dokonalú harmóniu chrumkavosti a krémovosti.

Vyskúšajte tento jednoduchý recept a nechajte sa očariť týmto mliečnym pokušením

Reklamy

POSTUP a INGREDIENCIE:

  • plech papier 7 krát

Cesto

  • 1 vajce
  • 1 pol. lyžica rastl. oleja
  • 1 pol. lyžica jablkový ocot
  • 250 ml studená voda

všetko spolu zmiešať

  • 500 g múka hladká
  • 250 g studené maslo

Najprv nastrúhane maslo zmiesime s múkou a potom postupne primiešávame tekuté suroviny.
Ďalej vymiesené cesto dáme na dve hodiny odstáť do chladničky.

Krém

  • 200 g cukor
  • 55 g kukuričný škrob
  • 55 g múka hladka
  • 1 l mlieko

uvariť puding a vychladiť pod fóliou

  • 200 g mäkké maslo – vyšľahať do peny
  • 350 g kondezované mlieko
  • 10 ml van. esencia

mlieko a esenciu zmiešame s maslom potom pridáme puding a vyšľaháme ho následne na krém

  • 250 ml smotana 36%

vyšľaháme a šľahačku jemne vmiešame do krému

Stuhnuté cesto rozvaľkáme zvinieme do rolády a potom ju rozdelíme na 7 častí a každú časť znova rozvaľkáme. Ďalej vyrežeme kolieska s priemerom 28 cm na papier a pečieme 210 stup. 7 minút.  Odrezky tiež upečieme, polámané použijeme na posyp. Nakoniec hotové pláty natierame krémom a kladieme ich na seba. Uložené potrieme taktiež celé krémom. Potom posypeme drobkami a dáme chladiť na 5 hodín do chladničky najlepšie cez noc.

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť!?

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

Video recept:

Zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=Jvot8b8dZeI&ab_channel=%D0%A1%D0%9D%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%92%D0%9A%D0%A3%D0%A1%D0%9D%D0%9E

Ďalšie zaujímavé recepty:

Rýchla piškótová maškrta s cukrárskym krémom: Nevieme sa jej doma nikdy dojesť!

Potrebujete iba 4 vajcia a 1 jogurt: Blesková maškrta, ktorú sme si museli pripraviť hneď 2-krát po sebe!

 

 

 

Comments are closed.