Dnes sme si pre Vás pripravili recept na báječnú maškrtu, ktorej nie je skutočne nikdy dosť.
Chutí naozaj famózne a my sa už teraz nevieme dočkať, kedy si ho znovu pripravíme.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že si ho budete pochvaľovať vy aj celá rodina!
Reklamy
Mňam!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na cesto budeme potrebovať:
- hladká múka – 300 g
- maslo – 180 g
- cukor – 100 g
- prášok do pečiva – 9 g
- žĺtky – 3 ks
Na krém budeme potrebovať:
- mlieko/plnotučné – 300 ml
- maslo – 120 g
- cukor – 100 g
- škrob – 30 g
- žĺtok – 1 ks
- vanilková esencia – 1 lyžička
Ešte si pripravte:
- vlašské orechy – 150 g
- cukor – 80 g
- bielky – 4 ks
Takto budeme v recepte postupovať:
- Do kastrólika nasypte škrob, práškový cukor a pridajte jeden žĺtok. Za stáleho šľahania prilejte 100 ml mlieka a postavte hrniec na kachle. Na strednom ohni za stáleho miešania zmes zahrejte, a pritom prilejte zvyšné mlieko. Miešajte dohladka a akonáhle zmes prejde do varu, pokračujte v miešaní ďalšie 2 až 3 minúty do zhustnutia.
- Odstavte z platne, pridajte vanilkovú esenciu, premiešajte a povrch krému zakryte potravinárskou fóliou tak, aby ležala priamo na hladine (tak sa nevytvorí škralupa). Vychladený puding odkryte, pridajte k nemu zmäknuté maslo a vyšľahajte oboje dohladka.
- Na cesto zmiešajte hladkú múku s práškovým cukrom a práškom do pečiva a pridajte k nim žĺtky a zmäknuté maslo. Uhneťte homogénne a mäkké cesto, zabaľte ho do igelitu a vložte na 15 minút do chladničky. Jadrá vlašských orechov nasekajte nahrubo. Z bielkov vyšľahajte mäkký sneh, do ktorého zapracujte 80 gramov cukru. Vznikne nám byť biela, tuhá a lesklá pena.
- Cesto rozdeľte na 3 rovnaké diely, dva z nich vložte späť do chladničky a tretí rozvaľkajte na kuse papiera na pečenie poprášeného múkou na obdĺžnik s rozmermi 20 x 30 cm. Urovnajte okraje a preneste cesto do plechu, rozotrite naň tretinu bielkovej peny a posypte ju tretinou nasekaných orechov.
- Cesto vložte do rúry vyhriatej na 175 °C a pečte 15 minút.
- Rovnakým spôsobom postupujte aj so zvyšnými dvoma dielmi cesta, bielkového snehu a orechov.
- Zákusok zostavte tak, že na podnos vyskladajte cesto striedavo preložené vrstvou krému. Poslednú vrstvu by mal tvoriť plát cesta s orechmi na povrchu. Takto pripravený zákusok vložte do chladničky na 4 až 5 hodín.
Video recept:
Máme hotovo.
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: youtube/ Szilvi Szécsi
Vyskúšajte tiež:
VEĽKONOČNÉ MAŠKRTENIE: Makový závin, presne ako od našej babičky: Chutí skutočne báječne!
„Dvoranský obrátený jablčník“: Táto dobrota je prudko-návyková!