Skvelý „JAHÔDKOVÝ OBLÁČIK“: S jahodami a bielkovým krémom, ktorý chutí skutočne vždy na jednotku!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na skutočne báječný jahodový koláčik, ktorého nie je nikdy dosť!

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Chutí na jednotku!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • hladká múka – 300 g
  • práškový cukor – 80 g
  • vaječné žĺtky – 2 ks
  • vanilkový cukor – ½ čajovej lyžičky
  • citrónová šťava – 1 čajová lyžička
  • maslo – 250 g

Na sneh budeme potrebovať:

  • vaječné bielky – 4 ks
  • práškový cukor – 250 g
  • jahody – 300 g

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pol hodiny vopred vyberte všetky suroviny z chladničky, aby získali izbovú teplotu. Lepšie sa tak počas prípravy prepoja a výsledok bude chutnejší.
  2. Zmäknuté maslo vložte do misy a pridajte k nemu práškový a vanilkový cukor. Elektrickým šľahačom potom maslo s cukrom vyšľahajte do jemnej peny. Tú potom pokvapkajte citrónovou šťavou a znovu vyšľahajte.
  3. Rozklepnite štyri vajíčka a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky si odložte bokom a dva žĺtky si schovajte na inú príležitosť. Zvyšné dva žĺtky pridajte k maslovej hmote a zašľahajte ich do nej. Nakoniec do cesta preosejte hladkú múku, šľahacie metly vymeňte za miesiace háčiky a zamiesime hladké, vláčne a homogénne cesto.
  4. Plech na pečenie s rozmermi asi 20 x 25 centimetrov vyložte papierom na pečenie, vyklopte do neho hotové cesto a prstami ho rozprestrite rovnomerne po celej ploche na pečenie. Takto pripravený korpus vložte do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte asi 20 minút.
  5. Odložené bielky šľahajte elektrickým šľahačom, metličkou či mixérom tak dlho, kým nevytvoríte hmotu tak hustú, že po vytiahnutí metličiek zostanú na povrchu pevné špice. Do bielkového snehu v niekoľkých dávkach jemne vmiešajte práškový cukor a miešajte tak dlho, kým sa cukor nerozpustí. Za pár minút máte hotovo.
  6. Upečený korpus vyberte z rúry a navŕšte naň snehový krém.
  7. Na ten potom vyskladajte zhruba v trojcentimetrových rozostupoch očistené čerstvé jahody a dajte zákusok na ďalších 20 minút dopiecť.
  8. Potom rúru vypnite a koláč nechajte vo vypnutej rúre ešte 7 minút dôjsť.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Youtube/ ЛЮБИМЫЕ РЕЦЕПТЫ

Vyskúšajte tiež:

S rodinou ho doslova zbožňujeme! Bleskovo rýchly smotanový koláč z hrnčeka pripravený za 30 minút!

Obľúbený makový krémovník: Toto je náš najobľúbenejší koláčik s makom!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.