Skvelý domáci MAKOVEC s citrónovou polevou!

Mak je cenným zdrojom vitamínov a minerálnych látok. Jeho pravidelnou konzumáciou si zlepšíte trávenie, a ako je známe, tiež sa po ňom dobre spí.

Okrem zdravotných účinkov však makové múčniky skvele chutia. Dnes vám ponúkame recept na domáci Makovec, ktorý robím už niekoľko rokov. Nikdy sa tohto koláča neprejete, pokiaľ milujete mak!

Ingrediencie

Cesto

Reklamy
  • 30 dkg mletého maku (najlepšie už ochuteného)
  • 25 dkg hrubej múky
  • ½ čajovej zarovnané lyžičky škorice
  • 5 dkg cukru (v prípade ochuteného maku, ak budete mať mletý neochutený, dajte 15 dkg cukru)
  • štipka soli
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 žĺtky
  • sneh z dvoch bielkov
    • cca ½ l mlieka
  • Poleva
    • cukor múčkový podľa potreby
    • 2 lyžice horúcej vody
    • šťava z 1 citróna

Postup:

  1. V mise najprv zmiešajte všetky suché suroviny, až potom pridajte žĺtky a mlieko. Zmes dobre prešľahajte vareškou alebo metličkou a nakoniec zľahka vmiešajte sneh z bielkov.

2. Sneh do cesta zľahka obracajte vareškou proti smeru hodinových ručičiek.

3. Cesto vlejte na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo vyložte papierom na pečenie) a pečte v rúre vyhriatej na 200 ° C cca 10 až 15 minút. Pozor – na Makovci sa nesmú počas pečenia utvoriť hnedé škvrny, bol by vysušený! Na hotový múčnik rozotrite citrónovú polevu, nechajte stuhnúť a môžete podáva.

Citrónová poleva

Vodu a citrónovú šťavu nalejte do misky a postupne pridávajte cukor. Šľahajte metličkou, pokým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: virality

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.