Medzi krémovými sladkosťami je to odjakživa hit! Vzhľadom k tomu, že tento recept je bez pečenia, môžu sa aj deti podieľať na jeho príprave!
Samotná príprava Vám nezaberie príliš veľké množstvo času a zvládne ju aj začiatočník, ktorý nemá v kuchyni veľké skúsenosti.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
- 35 gramov sušienok
- 10 gramov nasekané vlašské orechy
- 10 g posekaných lieskových orieškov
- 2 dl mlieka
- 16 g masla
- 2 lyžice nesladený kakaový prášok
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžičky rumové esencie
Do krému:
- 2 balíčky pudingu
- 7 ml mlieko
- 3 lyžice cukru
- 20 g masla
- 2 lyžice práškového cukru
poleva:
- 20 gramov mliečnej čokolády
Takto budeme postupovať:
- Mleté sušienky umiestnite do misy a pridajte orechy. Pridajte maslo, cukor, kakaový prášok a dobre prepracujte rukou. Mlieko sa naleje do zmesi a pomaly pridáva, stačí pridať toľko, až je cesto ľahko tvarovateľné. Záleží na kvalite sušienok, či budú absorbovať veľa mlieka. Hmota sa rozprestrie na plech.
- Čím Menšia forma sa použije, tým vyššia bude torta .. Puding, cukor a mlieko sa vloží do nádoby a varí sa obvyklým spôsobom, potom nechajte vychladnúť za stáleho miešania. Využívame trochu mlieka, aby sa vytvoril hustý a chutný puding.
- Maslo a práškový cukor vmiešame do krémového pudingu a necháme pomaly vychladnúť za stáleho miešania. Sušienkový základ pokryjeme vrstvou krému. Roztavíme čokoládu a potom, čo sa ochladí, ju nalejeme na povrch pudingového vlažného krému. Keď sa zmes ochladí a čokoláda stvrdne, nakrájame na plátky.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: ketkes.com