Výborné nepečené trubičky Vám dokážu poriadne spríjemniť deň a úspešne zasýtiť Vaše maškrtné jazýčky. Navyše , keď budú predtým v chladničke, perfektne osviežia.
Pripravte si ich už dnes tento overený chutný recept 🙂
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 15 dkg mletých vlašských orechov
- 15 dkg práškového cukru
- 15 dkg mletých piškót
- 2 vajcia
- 1 lyžica kakaa
- čokoláda na varenie
- maslo alebo stužený tuk
- biela čokoláda iná čokoláda na ozdobu
- šľahačka stužovač (alebo parížska šľahačka)
Takto budeme v recepte postupovať:
- Orechy, cukor, kakao, piškóty a vajcia poriadne prepracujeme.
- Cesto rozvaľkáme na igelite alebo na doske posypanej práškovým cukrom na silu asi pol centimetra. Nakrájame na malé štvorčeky a natáčame na malé plechové trubičky.
- Necháme zaschnúť do druhého dňa. Potom stiahneme z trubičiek a máčame v čokoláde rozohriatej s maslom alebo stuženým tukom. Podľa fantázie ešte dozdobíme a necháme stuhnúť.
- Plníme šľahačkou vyšľahanou so stužovačom alebo aj parížsku šľahačkou, podľa chuti
Kto by sa bál surových vajíčok, myslím, že by sa dali nahradiť napríklad smotanou – asi len pôjdu horšie natáčať na trubičky, ale po zaschnutí by nemal byť problém. Ja dostávam čerstvé domáce vajíčka, tak toto neriešim - Robím väčšinou, tak jeden až dva dni pred Štedrým dňom, uchovávam v chladničke a plním až pred podávaním.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: Facebook/vase oblibene recepty