Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutné buchtičky, ktoré si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 350 g hladkej múky
  • 3 lyžice cukru
  • balíček sušeného droždia (7 g)
  • 2/3 lyžičky soli
  • 200 g teplého mléka
  • 30 g masla
  • trocha kukuričného škrobu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do pohára nalejte teplé mlieko a rozmiešajte v ňom vrecúško sušeného droždia. Do väčšej misky dajte múku a cukor. Mlieko s droždím do nej prilejte a začnite premiešavať . Akonáhle budete mať zmes trochu spracovanú, cesto osoľte a opäť miešajte. Potom ho vyklopte na dosku a začnite ich rukami prepracovávať. Cesto by sa nemalo lepiť.
  2. Pokiaľ sa s ním ťažko pracuje, môžete ho zabaliť do potravinárskej fólie a nechať 20 minút odpočívať. Cesto tak viac zmäkne a bude sa s ním lepšie pracovať. Asi päť minút cesto rukami prepracujte a potom ho potrite zmäknutým maslom. To do cesta dôkladne zapracujte a pridajte aj to, ktoré vám utieklo na pracovnú dosku. Vypracované cesto vráťte do misy, prekryte ju fóliou a nechajte 2 hodiny kysnúť.
  3. Po vykysnutí tvorte z cesta väčšie guličky a skladajte ich do zapekacej misy vyloženej papierom na pečenie. Jedna gulička zodpovedá zhruba vrchovatej lyžici cesta a potrebujete ich celkom dvanásť . Ak chcete mať guličky naozaj presne veľké, musíte si ich jednotlivo zvážiť. Nie je to však nutné a guličky môžu byť iba približne rovnakej veľkosti.
  4. Misu s vyskladanými guličkami teraz prekryte fóliou a nechajte ešte ďalších 30 minút kysnúť. Potom guličky posypte trochou kukuričného škrobu a dajte do vopred vyhriatej rúry. Pečte na 180 ° C približne 20 minút. Potom nechajte chlieb desať minút vychladnúť a môžete sa doň pustiť. Skvele bude chutiť s maslom alebo marmeládou.

Video:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

 

Comments are closed.