Rýchla HRK- HRK orechová torta s našlahaným krémom!

Zdieľať na Facebooku

Ak ste v kuchyni začiatočníci , alebo si len netrúfate na pečenie zložitých niekoľkoposchodových tort s vrstvami našľahaného krému, neznamená to, že nemôžete zvládnuť pripraviť vynikajúcu tortu.

Reklamy

S tým správnym receptom je to možné!

Vyskúšajte napríklad tento vynikajúci a jednoduchý recept na orechovú tortu, ktorú zvládnu bez problému upiecť aj začiatočníci.

Reklamy

Môžete prizvať na pomoc aj deti a užiť si pečenie spolu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 1 a pol hrnčeka cukru
  • 1 a pol hrnčeka vody
  • 3 hrnčeky múky/hladká
  • 3 lyžice kakaového masla
  • 4 lyžice oleja
  • 1 esencie rumu
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g hrozienok
  • 100 g drvených orechov
  • 1 štipka soli

Zloženie čokoládovej polevy

  • 6 lyžíc vody
  • 6 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 2 lyžice kakaa

Takto budeme v recepte postupovať:

Všetky zložky cesta dobre premiešajte. Plech vymažte olejom a vysypte ho múkou. Zmes nalejte do plechu a pečte v rúre 25 minút. V prvých 15 minútach rúru neotvárajte. Nechajte tortu vychladnúť a potom zahrejte všetky zložky na prípravu polevy v hrnci. Akonáhle sa spoja, natrite polevu na povrch torty a nechajte ju vychladnúť pred podávaním.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: kilocalori.ro

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.