Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na prípravu mletého mäska, ktoré si určite zamilujete.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:
- mleté mäso
- 1 kilogram zemiakov
- 1 cibuľa
- 1 paradajka
- 1 lyžička soli
- 0,5 lyžičky bazalky
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžica olivového oleja
- 300 gramov tvrdého syra
Takto budeme v recepte postupovať:
- Zemiaky si očistite, olúpte a nakrájajte na tenké kolieska. Vložte ich do misky, ochuťte soľou, paprikou a sušenou bazalkou. Nakoniec zemiaky pokvapkajte olejom a dobre premiešajte, aby sa poriadne obalili v zmesi korenia a oleja. Potom ich rovnomerne vyskladajte do zapekacej misy tak, aby pokryli celé dno formy.
- Predhrejte si rúru na 180 stupňov Celzia a pečte asi 20 minút. Potom si vezmite cibuľu, nakrájajte ju na tenké plátky a vložte na rozpálenú panvicu. Nechajte ju zosklovatieť a potom k cibuli pridajte mleté mäso, ktoré si rozdeľte tak, aby ste v panvici nemali veľké kusy. Akonáhle sa mäso trošku zatiahne, posypte ho soľou a korením a smažte tak dlho, kým sa úplne neopečie.
- Vezmite si strúhadlo a nastrúhajte syr nahrubo. Až budú zemiaky opečené, vysypte na ne hotové mleté mäso s cibuľou tak, aby bolo rozprestreté po celom povrchu zemiakov a nakoniec všetko zasypte nastrúhaným syrom.
- Nakoniec vezmite paradajku, ktorú dôkladne umyte a nakrájajte ju na polkolieska, ktoré vyskladáte na syrovú vrstvu. Formu vložte ešte na ďalších 20 minút do rúry, aby sa syr rozpiekol.
Video recept:
Reklamy
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Recept na babičkin detoxikačný šalát z červenej repy, ktorý sme si zamilovali celá rodina!
Osviežujúci broskyňový koláč s jogurtovým krémom: Chutí nám aj s mandarínkami!