Ryby už nepripravujem inak ako touto chorvátskou metódou: 5x Fígeľ od šéfkuchára z výletnej lode

Príprava rýb je veľakrát zložitou záležitosťou, keďže ide o veľmi jemné mäso, ktoré sa nevhodným zaobchádzaním ľahko vysuší a stratí jednak výbornú chuť, ale tiež dôležité živiny.

Reklamy

Jedným z veľmi praktických spôsobov, ako zachovať šťavnatý charakter rybieho mäsa, je jej príprava v rúre, zabalené s ďalšími ingredienciami do papiera na pečenie. Tu je pár výborných receptov, ktoré musíte vyskúšať.

Halibut so zelenými fazuľkami a cherry paradajkami

Na prípravu tohto jedla budete potrebovať:

  • 600 g filé z halibuta
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 2 lyžičky feniklových semienok
  • 1 lyžička celého čierne korenie
  • 1 lyžička celých semien koriandra
  • 2 a ½ lyžice morskej soli
  • 170 g zelených fazuliek
  • 15 malých cherry paradajok
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 3 vetvičky estragónu
  • 2 štipky tymianu
  • 4 lyžice masla
  • 4 hrnčeky vody
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava pokrmu potom spočíva v príprave marinády – do panvice nalejte 1 hrnček vody a vmiešajte doň cukor, fenikel, celé korenie, koriander a morskú soľ. Priveďte zmes do varu a miešajte, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustí. Potom panvicu zložte a pridajte zvyšné 3 hrnčeky vody. Filety z halibuta nakrájajte na hrúbku 2,5 cm a vložte do pripravenej marinády a nechajte 30 minút naložiť. Potom z jednej strany posypte soľou a korením a rozložte na papier na pečenie o veľkosti 30 × 80 cm. Rybu namažte maslom a položte na jednu polovicu papiera, potom na ne naskladajte fazuľky a paradajky a pokvapkajte octom a olejom. Pridajte nasekané bylinky a rozložte zvyšok masla. Prikryte zmes druhou polovicou papiera a po okrajoch pevne založte. Vložte do rúry vyhriatej na 200 ° C 15-20 minút.

Morský vlk so salsou

Tento recept vyžaduje:

  • 4 filety z morského vlka
  • 8 tenkých plátkov citróna
  • ½ hrnčeka olivového oleja
  • 1 stredná cibuľu
  • 4 strúčiky cesnak
  • 3 stredne veľké paradajky
  • 1 vňať z koriander
  • ½ vňate zelenej petržlenovej vňate
  • 2 pálivé papričky (jalapenos)
  • 1 čerstvá pikantné červená čili paprička
  • 1 polievková lyžica nastrúhaného koriandra
  • 4 bobkové listy
  • soľ podľa chuti

Príprava tohto receptu sa člení na dve časti. Najskôr je potrebné pripraviť salsu – tá sa pripravuje na panvici. Na oleji sa orestuje nakrájaná cibuľa a cesnak za stáleho miešania približne 7 minút. Potom zložíme panvicu z platne a pridáme nakrájané paradajky, nasekanú koriandrovú a petržlenovú vňať a pálivé papričky vrátane semien. Dobre zamiešame a dochutíme strúhaným koriandrom a soľou. V tomto bode je salsa hotová a môže sa nechať ležať. Filety (s hrúbkou asi 2 cm) z morskej ryby položíme každý samostatne do stredu papiera na pečenie a osolíme. Na filety rozložíme plátky citróna a bobkový list a potom pokvapkáme olejom. Filety uzavrieme do papiera na pečenie a pečieme v rúre predhriatej na 190 ° C 15 minút.

Losos s brokolicou

Na tento recept budete potrebovať:

  • 450 g brokolice
  • 4 filety z lososa
  • 8 tenkých plátkov citróna
  • 1 chilli papričku
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Pripravte si štyri listy papiera na pečenie a do stredu každého z nich naskladajte brokolicu. Cez ňu preložte filet z lososa, na ktorý sa naskladá čili paprička nakrájaná na kolieska a plátky citróna. Polejeme 1 a ½ lyžicou olej a posypeme soľou a korením. Takto pripravená ryba sa zabalí do papiera a pečie v rúre vyhriatej na 220 ° C 15 minút

Halibut s bylinkami na víne

K príprave tohto jedla sú potrebné nasledovné ingrediencie:

  • 600 g filé z halibuta
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice nasekanej pažítky
  • 110 g štiavu
  • 2 ½ lyžice čerstvej smotany
  • 2 ½ lyžice suchého bieleho vína
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • soľ a korenie podľa chuti

Mäso rozdeľte na 4 rovnaké kusy, posypte nakrájanou cibuľou, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom. Potom filety samostatne položte na papier na pečenie, posypte nasekaným šťaveľom a zalejte smotanou, vínom a sójovou omáčkou. Papier založte a okraje pritlačte. Pečte v rúre predhriatej na 220 ° C asi 15 minút.

Treska so špargľou, mrkvou a hráškom

Tento recept vyžaduje:

  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 340 g čerstvého špargle
  • 230 g hrášku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 stredná cibuľu
  • 230 g hríbikov
  • 1-1,2 kg tresky
  • ½ hrnčeka kuracieho vývaru
  • 50 ml suchého bieleho vína
  • 8 vetvičiek tymiánu
  • 8 plátkov citróna
  • soľ a korenie podľa chuti

Mäso rozdeľte na 8 rovnakých kusov, tie rozložte samostatne na 8 listov papiera na pečenie vymasteného olivovým olejom. Na mäso položte plátok citróna a vetvičku tymianu. Zabaľte jednotlivé filety do papiera tak, aby jeden okraj zostal otvorený. Víno a vývar zmiešajte a pridajte po lyžičke a pol do každého balíčka. Potom ho uzavrite a vložte do rúry predhriatej na 160 ° C. Pečte 15 minút. Medzitým nakrájajte špargľa, hríbiky, cibuľu a mrkvu na tenké plátky. Mrkva, špargľa a hráčok uvarte – najskôr chvíľu varte samotnú mrkvu, potom pridajte špargľu a hrášok. Cibuľu a hríbiky orestujte, dochuťte soľou a korením. Všetko potom podávajte s opečenou treskou.

Teraz si už len stačí vybrať 🙂

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: prosvet.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.