Kto by nemal rád jemné rezy a dezerty s poriadnou porciou smotanového krému. Ich príprava je ale občas zbytočne zložitá a obsahuje kroky navyše, ktoré by mohli byt úplne vynechané a príprava by nezabrala toľko času.
Preto sa hodí poznať náš dnešný recept a mať ho na pamäti pri príprave sladkých dobrôt. Ide o univerzálny krém s širokými možnosťami využitia. Tajomstvo jeho skvelej chuti a konzistencie je v rýchlosti prípravy.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
Reklamy
- 1,5 litra mlieka
- 4 vajcia
- 15 g cukru
- 3 balenia vanilkového cukru
Takto budeme v recepte postupovať:
- Rozdeľte si vajce, premiešajte žĺtok s cukrom, kým sa cukor nerozpustí.
- Pomaly vyšľahajte mlieko s vanilkovým cukrom.
- Pridajte k bielkom štvrť čajovej lyžičky octu, aby ste vyšľahali perfektne tvrdú penu.
- A tu je trik! Aby bol vaječný žĺtok trocha ľahký, nevarte ho v mlieku, ale vložte zmes do mikrovlnnej rúry.
- Takže krém bude ľahký, ale nebude mať žmolky.
- Každý krok vykonávajte maximálne po dobu 1 minúty.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
zdroj: tudasfaja.com