Rezy s fajnovým vanilkovým krémom: Jednoduchá a vždy chutná maškrta pre každého!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborné a jednoduché rezy s vanilkovým krémom.

Deti si ich okamžite zamilovali a manžel tiež hneď pýtal dupľu.

Pripravte si aj vy túto maškrtu a nebudete ľutovať!

Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na kakaový základ:

  • 250 g masla alebo margarínu
  • 1,5 pohára cukru
  • 6 lyžíc vody
  • 3 lyžice kakaa

Všetko spolu zmiešame a varíme na plameni 3 minúty – necháme vychladnúť. Potom pridáme:

  • 5 žĺtkov
  • 1,5 pohára hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • sneh z 5 bielkov

Na tvarohový krém:

  • 8 vajec
  • 1,5 pohára Kr. cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
  • 1 kg polotučného tvarohu
  • 2 lyžice zemiakového škrobu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte žĺtky, múku a prášok do pečiva s kakaovou hmotou. Nakoniec pridajte sneh a jemne všetko premiešajte. Nalejte na plech s rozmermi 25 × 40 cm (nie do menšieho), ktorý je vyložený papierom na pečenie.
  2.  Pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov.
  3. Medzitým si pripravíme tvarohový krém.
  4. Vyšľaháme žĺtky, cukor a mäkké maslo do svetlej peny.
  5. Potom pridáme tvaroh, zemiakový škrob a sneh z bielkov.
  6. Nalejeme hmotu na predpečený kakaový koláč.
  7. Dáme späť do rúry a pečieme, kým sa vrch pekne nezapečie – zhruba 50 minút pri teplote 180-190 stupňov.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

zdroj: anulawkuchni.blogspot.com/2014/08/sernik-na-murzynku.html

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Tieto tvarohové slimáčiky ma naučila mama už pred rokmi a odvtedy ich robím stále: Prudko-návykové!
Babičkine SVIATOČNÉ „KÁVOVÉ ZRNÁ“ : Bez tejto dobroty si už vlastne ani neviem predstaviť Vianoce!

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.