Recepty na naše 2 obľúbené rolády, ktoré by sme vedeli jesť aj každý víkend!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Vitajte v svete rolád plných lahodnej náplne! Dnes vám prinášame dva skvelé recepty na rolády – jablkovú a čokoládovo-tvarohovú, aby ste si mohli vybrať podľa svojej chuti.

Pripravte sa na sladký a lahodný zážitok, ktorý vám rozhodne spríjemní deň. Poďme na to!

Recept na jablkovú roládu:

Reklamy

Čo budete potrebovať:

  • 4 vajíčka
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • 4 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

Pre náplň:

  • 4 jablká
  • 2 lyžice cukru

Ako na to:

  1. Olúpte jablká, odstráňte jadrovník a nastrúhajte ich hrubým strúhadlom. Môžete ich aj pokvapkať citrónovou šťavou podľa chuti.
  2. Vajcia spolu s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľahajte do peny, to by malo trvať 4-5 minúty pomocou ručného mixéra alebo šľahača.
  3. V miske zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte túto zmes postupne do vajec a dôkladne premiešajte. Cesto by malo byť hladké a bez hrudiek.
  4. Plech o veľkosti 30 x 40 cm vyložte papierom na pečenie a potrite maslom.
  5. Rozotrite na plech nastrúhané jablká, posypte ich 2 lyžicami cukru a potom ich prikryte rovnomernou vrstvou cesta.
  6. Vložte plech do predhriatej rúry na strednej úrovni pri teplote 180 °C a pečte 15 minút.
  7. Po upečení obráťte plech na pracovný stôl pokrytý utierkou a odstráňte papier na pečenie.
  8. Roládu rýchlo zrolujte, s pomocou utierky, a nechajte ju v zrolovanom stave vychladnúť.

Hotovo!

Recept na čokoládovo-tvarohovú roládu:

Čo budete potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 4 lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

Pre náplň:

  • 400 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 2 lyžice cukru
  • 50 ml smotany na šľahanie (15%)
  • 1 vrecko vanilkového cukru

Ako na to:

  1. Tvaroh premiešajte s vajcom, cukrom, vanilkovým cukrom a smotanou na šľahanie pomocou mixéra.
  2. Vajcia s cukrom vyšľahajte, kým nezískate nadýchanú zmes.
  3. Múku, kakao a prášok do pečiva zmiešajte a postupne pridajte do zmesi s vajcami, miešajte špachtľou.
  4. Plech o veľkosti 30 x 40 cm vyložte papierom na pečenie a potrite maslom.
  5. Na plech rozotrite tvarohovú náplň v rovnomernej vrstve a potom pridajte čokoládové cesto.
  6. Vložte plech do predhriatej rúry na strednej úrovni pri teplote 180 °C a pečte 15 minút.
  7. Po upečení obráťte plech na pracovný stôl pokrytý utierkou a odstráňte papier na pečenie.
  8. Roládu rýchlo zrolujte, s pomocou utierky, a nechajte ju v zrolovanom stave vychladnúť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Táto babičkina orechová maškrta príjemne prekvapila: Jednoduchá príprava a báječná chuť!

Veľké prekvapenie nášho strýka cukrára: Toto je sladká maškrta, ktorá si získala celú oslavu! Zmizli z taniera ako prvé!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.