Receptík, ktorý poteší deti aj dospelých: Smotanový eskymo zákusok pripravený bez pečenia už za 40 minút!

Neustále vznikajú nové a nové recepty na prípravu tort a zákuskov. Poslednou dobou sú obľúbené torty na spôsob obľúbených kupovaných tyčiniek, rezov a sladkostí. Skúste si doma pripraviť eskymo tortu.

Pripomína obľúbenú zmrzlinu, ktorú poznáte z detstva a jej príprava je veľmi jednoduchá. Základ s poriadnou dávkou jemného krému a polevou určite poteší deti aj dospelých, pretože naozaj pripomína zmrzlinu.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 6 vajec
  • 2,5 balenia cukru
  • 10 lyžíc vody
  • 4 lyžice kakaa
  • pol lyžice sódy
  • 1,5 balenia múky
  • 1,5 lyžice vanilínu
  • 1 l mlieka
  • 300 g masla
  • 2 lyžice kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Rozdeľte 4 vajcia na bielky a žĺtky. Žĺtky zmiešajte s polovicou cukru, sódou, vodou, kakaom a vanilín. Z bielkov vyšľahajte penu, vmiešajte ju do zmesi, a nakoniec pridajte múku.
  • Vymažte formu, vlejte do nej cesto a pečte 35 až 40 minút pri 180 stupňoch. Skontrolujte cesto pomocou špáradla.
  • Pri pečení cesta pripravte krém. Zmiešajte mixérom 2 vajcia, zvyšný cukor. a potom pridajte teplé mlieko. Postavte zmes na oheň, miešajte, priveďte do varu, potom povarte 1 minútu, a nechajte úplne vychladnúť.
  • Pridajte 250 g mäkkého masla zmiešaného s vanilín a vyšľahajte zo zmesi krém. Navrstvite ho na cesto a nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu 30-40 minút.
  • Pripravte polevu: Zmiešajte pol balenia cukru, kakao a kyslú smotanu v parnom kúpeli, pridajte zvyšné maslo a túto zmes nalejte na povrch krému.
  • Nechajte tortu stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny a môžete podávať.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: sovkusom.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.