Recept na obaľované cukety, ktoré si zamilujete: Chutnejšie ako klasické rezne!

Dnes sme si pre vás pripravili výborný recept z cukety, ktorý si zamiluje skutočne každý.

Reklamy

Recept je ľahký a nám chutí viac, ako klasické rezne!

Pripravte si ho aj my a uvidíte, ako si ho zamilujete.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 300 mililitrov kefíru
  • jeden strúčik cesnaku, cuketu
  • 4 lyžice hladkej múky, soľ a korenie na dochutenie

Takto budeme v recepte postupovať

  1. Najskôr si umyte cuketu pod vlažnou vodou a odstráňte horný a dolný okraj. Potom zeleninu nakrájajte na stredne veľké tyčinky o šírke asi jeden centimeter. Cuketové tyčinky potom vložte do hlbokej misy, posoľte, pridajte prelisovaný strúčik cesnaku a nechajte asi pätnásť minút odpočinúť.
  2. Medzitým si rozklepnite do menšej misy vajcia a ochuťte soľou a korením. Až vajcia rozšľaháme, vlejte do neho aj kefír a vsypte trochu hladkej múky. Vytvorte polotekutej hladké cestíčko.
  3. Po pätnástich minútach cuketa pustila vodu, a tak ju zlejte. Jednotlivé Cuketové kúsky potom obaľte najprv v múke, potom v cestíčku a na záver môžete opäť v múke. Tyčinky z cukety vkladajte do rozpáleného oleja a pečte zo všetkých strán do zlatista na miernom ohni.
  4. Potom môžete prebytočný tuk odsať kuchynskými utierkami a pochutnávať si na obaľovanej cukete napríklad s kyslou smotanou, ktorá sa k nej bezchybne hodí. Smotanu je však možné nahradiť aj hustejším bielym jogurtom.
  5. Rovnakým spôsobom je možné obaliť a usmažiť aj iné druhy vami obľúbené zeleniny. Lahodné sú potrebné šampiňóny.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.