Recept na mrkvový koláč so smotanovým krémom na vrchu. Vláčna a zároveň jemná chuť vás očarí

Mrkva je surovinou vďaka ktorej dokáže v kuchyni vytvoriť hádam všetko. Môžete z nej urobiť polievku, placky či pyré pre deti a dokonca aj chutný koláčik. 

Okrem toho že je vhodná do všetkého a je možné z nej vytvoriť čokoľvek, je aj cenovo dostupná a hlavne zdravá. Obsahuje veľké množstvo betakaroténu, ktorý je dôležitý pre naše telo, tak prečo nespojiť príjemné s užitočným.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy

1 a pol šálky polohrubej múky
1/2 šálky oleja
3 mrkvy
3 vajcia
1 šálka cukru
1 a pol KL kypriaceho prášku
1ks vanilkový cukor

1 a pol KL jedlej sódy
1 KL škorice
1 šálka orechov
½ šálky práškového cukru
Smotanová nátierka
50g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

1.) Na začiatok si pripravte mrkvu, ktorú nastrúhajte natenko a orechy, ktoré nasekajte nadrobno, ak ich necháte vcelku tak sa môžu spiecť.Niekoľko orechov si pripravte aj na ozdobenie koláča.
2.) V miske si zmiešajte múku, olej, cukor, vajcia, kypriaci prášok, polovicu vanilkového cukru, jedlú sódu a škoricu.
3.) Premiešajte cesto a pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy, cesto poriadne premiešajte.

4.) Cesto pečte na plechu, ktorý potrite maslom, pri 180°C približne 35 minút.
5.) Kým sa koláč pečie pripravte si krém. Zmiešajte smotanovú nátierku so zvyšným vanilkovým cukrom, pridajte maslo a práškový cukor, poriadne spolu vymiešajte do jemného krému.
6.) Do krému môžete pridať aj šťavu z pomarančov.
7.) Po vychladnutí natrite koláč týmto krémom a ako ozdobu použite zvyšné orechy, ktoré môžete posypať navrch koláča.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: instagram.com vychytavkov.cz

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.