Recept na kávový zakusok s jemnou náplňou z bielej čokolády – chutí naozaj dokonale!

Zdieľať na Facebooku

Mnoho z nás si rado vychutná lahodnú šálku kávy, ktorá príde extra vhod skoro vždy. Existujú medzi nami však aj nadšenci, ktorí kávu vnímajú ako skutočný chuťový zážitok a naozaj ju vyhľadávajú.

Reklamy

Pre takých z Vás tu máme recept na jednoduchý, ale vynikajúci kávový zákusok. Jemný korpus a nadýchaná vrstva krému s kávovým nádychom tvoria skvelú kombináciu.

Vychutnajte si ho so šálkou svoje obľúbené kávy.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 75 g mliečnej čokolády
  • 80 g masla
  • 165 g cukru
  • 2 vajcia
  • 60 g jemnej múky
  • 20 g nesladeného kakaového prášku

zloženie krému

  • 80 ml čiernej kávy
  • 100 g mliečnej čokolády
  • 75 g bielej čokolády
  • 3 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 400 ml smotany
  • 10 g želatíny

Zloženie kávového sirupu 1

  • 160 ml čiernej kávy
  • 130 g kondenzovaného mlieka
  • 8 g želatíny

Zloženie čokoládového krému

  • 175 g bielej čokolády
  • 3 žĺtky
  • 70 g cukru
  • 400 ml smotany
  • 10 g želatíny

Zloženie kávového sirupu 2

  • 160 ml čiernej kávy
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 130 g kondenzovaného mlieka
  • 8 g želatíny

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Maslo a čokoládu zmiešajte vo vodnom kúpeli. Vyšľahajte bielka s cukrom do peny. Zmiešajte múku, kakao, maslo, čokoládu, bielky a premiešajte. Nalejte cesto do formy a potom pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 ° C počas 20 minút.
  • Roztavte čokoládu vo vodnom kúpeli. Zmiešajte žĺtky s cukrom, smotanou a zvyšnými ingredienciami, vyšľahajte jemný krém. Ten navrstvite na cesto a nechajte stuhnúť v chladničke.
  • Zmiešajte kávu a kondenzované mlieko, pripravte želatín a vmiešajte ju do zmesi. Tento sirup navrstvite na kávový krém a nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu 2 hodín.
  • Roztavte bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Zmiešajte žĺtky s cukrom, smotanou a zvyšnými ingredienciami, vyšľahajte jemný krém. Ten navrstvite na kávový sirup a nechajte stuhnúť v chladničke. Ďalšie 2 hodiny.
  • Zmiešajte kávu a kondenzované mlieko, pripravte želatínu a vmiešajte ju do zmesi. Tento sirup navrstvite na čokoládový krém a nechajte tortu stuhnúť v chladničke po dobu posledných 2 hodín.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Reklamy

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: nosalty.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.