Recept na jemné pudingové rezy so šľahačkou a strúhanou čokoládou!

Spektrum sladkých pokrmov a dezertov je veľmi široké a určite si každý nájde ten, ktorý mu vyhovuje najviac a chuťovo je mu najbližšie. Niekto má rád ovocné a niekto iný zase krémové zákusky.

Reklamy

Tento recept sa zameriava na úplnú klasiku – jemné krémové kocky s pudingom, ktoré v sebe spájajú kakaové cesto s pudingovým krémom, ktorý je dozdobený šľahačkou a strúhanou čokoládou.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

zloženie cesta

  • 6 vajec
  • 6 lyžičiek cukru
  • 1 balenie prášku na pečenie
  • 2 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 4 hrnčeky múky

zloženie krému

  • 1 vrecúško vanilkového pudingu v prášku
  • 400 ml mlieka
  • 4 lyžičky vanilkového cukru
  • 250 g margarínu
  • 200 g cukru
  • 50 g mliečnej čokolády

dekorácie

  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g mliečnej čokolády

Takto budeme postupovať:

  • Žĺtky zmiešajte s cukrom a vmiešajte múku, prášok do pečiva a kakao. Bielky vyšľahajte do peny a tú nakoniec vmiešajte. Cesto vlejte do plechu a upečte v rúre. Potom ho rozrežte na polovicu.
  • Puding pripravte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po ochladení ho zmiešajte s margarínom, vanilkovým cukrom a strúhanou čokoládou. Polovicu tohto krému navrstvite na cesto, pridajte druhý kus cesta a zvyšok krému.
  • Vyšľahajte smotanu a pokryte jej celý povrch dezertu. Zasypte strúhanou čokoládou a nechajte stuhnúť v chladničke niekoľko hodín pred podávaním.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: nosalty.hu 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.