Recept na jablkový koláč, ktorý neobsahuje žiadny tvaroh ani smotanu. Jemná chuť vás milo prekvapí

Máme pre vás recept na úžasný jablkový koláč, ktorý neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroch, a pri tom je stále chutný, krémový a jemnučký ako pena.

Je skvelý!

S chuťou do toho:

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Na výrobu jablkovej vrstvy:
– Približne 2Kg nakrájaných jabĺk
– 2 balenia škoricového cukru
– 1 polievková lyžička škorice

Na výrobu cesta:
– 1 malé maslo
– 5 žĺtkov
– 3 čajové lyžičky kypriaceho prášku
– 3 polievkové lyžice cukru
– 200g polohrubej múky

Na výrobu peny:
– 1/2 šálky cukru
– 5 bielkov
– nastrúhaná citrónová kôra

Takto budeme v recepte postupovať:

1.) Zmiešame si najprv múku, cukor a prášok do pečiva.
2.) Po dôkladnom premiešaní pridáme žĺtka a maslo.
3.) Z tejto hmoty vypracujeme cesto na koláč.

4.) Dobre premiešanú hmotu cesta rozdelíme na 2 časti.
5.) Jednu si necháme a tú druhu odložíme na pol hodinu až hodinu do mrazničky.
6.) Časť cesta, ktorú sme nedali do mrazničky použijeme na spodnú časť koláča, ale najskôr si plech vyložíme papierom na pečenie. Potom rovnomerne pokryjeme plech cestom.

7.) Kúsky jabĺk ochutíme škoricovým cukrom a škoricou a uložíme ich na cesto.
8.) Na koniec vyšľaháme penu z bielok a cukru, do ktorej pridáme citrónovú kôru.
9.) Na záver si vyberieme zmrazené cesto a nastrúhame ho na vrch koláča.

Pečieme na 180 stupňov, po dobu 30 minút

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj .knurr.pl

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.