Recept na DOMÁCE CESTOVINY: Takto si ich jednoducho vyrobíte doma sami!

Príprava rezancov do polievky je celkom jednoduchá záležitosť. Na ich výrobu nebudete dokonca potrebovať ani špeciálny prístroj. Ak ste fanúšikom rôznych polievok, predovšetkým vývarov tak ako ja, tento recept Vás určite poteší…

Kupované rezance majú často nevýraznú chuť a veľmi ľahko sa rozvaria. To iste dobre poznáte.

Pri tomto recepte je najdôležitejšie dobre rozpracovať cesto a potom ich nechať vysušiť.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžičku soli

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Múku si preosejeme, pridáme lyžičku soli a uprostred urobíme priehlbinu, kam pridáme dve vajíčka.
  2. Cesto je najlepšie spracovať rukami.
  3. Cesto je vypracované, kedy sa už nelepí, je tuhšie a má na všetkých miestach rovnakú farbu. Pracovnú dosku si následne posypte múkou a z cesta vyvaľkajte tenké placky.
  4. Vyvaľkajte ich približne na 2 až 3 mm a z tohto množstva je ideálne urobiť dve rovnako veľké placky. Cesto necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodinu.
  5. Potom si nakrájame rezance a rozložíme ich na papier na pečenie, kde ich necháme poriadne vysušiť.
  6. Vysušené rezance vždy uchovávajte v uzavretej nádobe, aby nenavlhli. Ak ich navyše vložíte do nejakej dekoračnej nádoby a ešte trochu ozdobíte, môže to byť aj skvelý darček pre Vašich priateľov alebo rodinu

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: prosvet.cz

One Comment on “Recept na DOMÁCE CESTOVINY: Takto si ich jednoducho vyrobíte doma sami!”

  1. Nesušiť na papieri na pečenie, ale na čistej plátennej utierke. Papier na pečenie je zbytočne mastný a slíže sa majú sušiť. U nás len na plátennej utierke, overené, odskúšané

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.