Recept mojej babičky Stanky na najchutnejšiu tortu BEZ PEČENIA sa môžete naučiť aj vy

Niektoré zákusky sú tak nebezpečne chutné, že by sme ich vedeli maškrtiť dookola. Obzvlášť, keď sa jedná o nepečené dezerty, ktoré zvládneme RAZ-DVA

Reklamy

Čerešničky, čokoláda, karamel a veľká hromada kyslej smotany. To sú základné kúzla unikátnej nepečenej torty z detských piškót, ktorý má tú moc skrášliť váš deň.

Je to výborná maškrta!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 250 g detských piškót
  • 10 g želatíny
  • 170 g masla
  • 170 g cukru
  • 300 g kyslej smotany
  • 300 g jogurtu
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 500 g čerešní (zmrazených alebo čerstvých)

Na sirup:

  • 200 ml mlieka
  • 2 – 3 lyžice cukru

Na dekoráciu:

  • 1 polievková lyžica cukru
  • 10 – 15 čerešní
  • 50 – 100 g mliečnej čokolády

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravte si kastrólik a vsypte do neho 2 – 3 lyžice cukru. Dajte na sporák a na nízkom plameni ho začnite zahrievať. Keď cukor zhnedne, prilejte k nemu studené mlieko. Ďalej zahrievajte za stáleho miešania, kým sa cukor neroztopí a zmes nezhustne. Pripravte si tortovú formu, vyskladajte do nej rovnomerný korpus z piškót a zalejte ich mliečnym karamelom.
  2. Želatínu rozpustíme v troche vody a nechajte 10 minút napučať. Vyšľahajte šľahačku a dajte vychladiť do chladničky. Utrite zmäknuté maslo s cukrom do krémovej konzistencie. Pridajte jogurt a kyslú smotanu. Potom do tejto zmesi primiešajte aj želatínu. Riadne premiešajte. Nakoniec jemne vmiešajte šľahačku a odkôstkované čerešne.
  3. Na korpus z piškót nasiaknutých mliečnym karamelom navŕšte polovicu čerešňového krému a rovnomerne rozotrite po celom povrchu piškót. Potom vyskladajte ešte jedno poschodie z piškót máčaných v mliečnom karameli a navrstvite naň zvyšnú časť smotanového krému. Znovu rovnomerne rozotrite a dajte do chladničky ustáť najmenej na 6 hodín, ideálne cez noc.
  4. Keď torta stuhne, vyberte ju z chladničky a odstráňte bočnice tortovej formy. Vo vodnom kúpeli rozpustite polovicu čokolády, nechajte ľahko vychladnúť a polejte s ňou povrch torty. Druhú polovicu čokolády nastrúhajte a hoblinkami zasypte tortu. Čerešne pripravené na ozdobenie ponorte do kryštálového cukru a vyskladajte na vrch torty.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: coolinarika, prosvet

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.