Pudingový jemný koláčik „PERINKA“ sme si zamilovali: Jednoduchá, chutná maškrta, ktorá nás dostala!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na chutnú maškrtu, ktorú sme si ihneď obľúbili.

Reč je o chutnom pudingovom dezerte, o ktorom deti doslova básnili 🙂

Pripravte si ho aj vy a potešte deti aj celú rodinu.

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 5 vajec
  • 220 g hladkej múky
  • 180 g cukru
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • ½ pohára perlivej vody
  • ½ pohára oleja
  • 3 lyžice kakaa

Svetlá časť dezertu:

  • 500 g mascarpone
  • 1 vanilkový puding
  • 100 g cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Našľaháme vaječné žĺtka s cukrom. K tejto zmesi postupne pridávate všetko ostatné. Aby sa cesto zjemnilo a nadýchalo, na záver do neho vmiešate tiež našľahané vaječné bielky. V tú chvíľu je základné cesto hotové.
  2. Tmavá kakaová vrstva je pripravená a tak je treba nachystať aj druhú, svetlejšiu. Na tú budete potrebovať len zmiešať tri spomínané ingrediencie. Tým máte aj druhú časť torte a tým ste pripravení na pečenie.
  3. Teraz už stačí obe zložky cesta preniesť do plechu, a to tak, že ich budete pomocou cukrárskeho vrecka alebo iného nástroja postupne aplikovať takzvane do mriežky, kým bude plech plný.
  4.  Rúru si predhrejte na 180 stupňov Celzia a pri tejto teplote pečte 40 minút. Potom svoj nadýchaný tortu vyberte a nechajte ho vychladnúť.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj:  gogusiowo.blogspot.com

Vyskúšajte tiež:

Fajnové zemiaky s kapustou, klobáskou a hubami: Nikdy sa ich nevieme dojesť!
Veľmi chutné slané pohostenie už v obchode nekupujem, toto je oveľa lepšie: Syrové tyčinky s kyslou smotanou- JEDNODUCHÉ a chuťovo DOKONALÉ!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.