Pudingová maškrta s ovocím: Zjedol sa do 5-tich minút!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na skutočne lahodnú maškrtu, ktorú sme si u Nás doma okamžite obľúbili.

Deti s manželom sa naň doslova “vrhli” a zmizol do pár minút.

Nabudúce rovno pripravím dvojitú porciu!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 100 ml oleja
  • 100 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva

Pudingová časť:

  • 1 liter mlieka
  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • 7 lyžíc cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g masla

Ovocná vrstva:

  • 500 g jahôd
  • 500 ml vody
  • 3 lyžice cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1.  Základom na cesto je ušľahať vajcia s cukrom do požadovanej konzistencie. Tú zjemnite olejom a pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto miešajte, aby v ňom neboli hrudky.
  2. Nalejte ho do plechu alebo zapekacej misy s rozmermi 20 x 30 cm a dajte do rúry rozohriatej na 200 stupňov Celzia nai 20 minút.
  3. Kým sa cesto pečie a potom chladne, máte čas na puding. Prášok rozmiešajte v studenom mlieku, pridajte cukor a pomaly zahrievajte. Za stáleho miešania pozvoľna varte, kým nezískate požadovanú konzistenciu. Potom odstavte zo sporáka a vmiešajte nakrájané maslo a čokoládu. Oboje sa rozpustí a vznikne jednotná hmota.
  4. Teraz už môžete použiť základnú vrstvu cesta, na ktorú následne rovnomerne nanesiete puding. Všetko rozotrite do roviny a následne dôkladne posypete jahodami nakrájanými na menšie kúsky. Základ máte hotový.
  5. Teraz už len podľa návodu pripravíte želatínu, ktorou  jahodovú vrstvu opatrne zalejete. Na niekoľko hodín odložíme do chladničky a môžeme maškrtiť.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové články na každý deň.

zdroj: youtube /  Moi Domasni Recepti

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.