Pudingová maškrta s marhuľami: Fantastický koláčik, ktorý zmizne zo stola hneď ako prvý!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na klasickú výbornú dobrotu.

Táto marhuľová maškrta s pudingom skutočne nemá chybu a pritom je na prípravu veľmi jednoduchá!

Mňam!

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • lístkové cesto – 0,5 kg alebo dva hotové pláty
  • puding s vanilkovou príchuťou – 2 balíčky
  • marhuľový kompót – 2 fľaše
  • plnotučné mlieko – 1 l
  • sušienky – 250 g
  • práškový cukor – 7 polievkových lyžíc + na posypanie dezertu
  • maslo – na vymastenie plechu

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Ak ste kúpili klasické mrazené lístkové cesto, nechajte ich najprv rozmraziť.
  2. Cesto rozdeľte na polovice a polovicu rozvaľkajte. Potom vezmite plech na pečenie, vymažte ho maslom a rozložte na neho plát cesta, vyvaľkaný alebo už hotový. Na cesto poukladajte sušienky a potom ich pokvapkajte šťavou z marhuľového kompótu.
  3. Ďalšiu vrstvu budú tvoriť zavárané marhule, ktoré ste predtým nakrájali na menšie kúsky.
  4. V 100 ml plnotučného mlieka rozmiešajte obaja sáčky s pudingový práškom. 900 ml mlieka spolu s práškovým cukrom priveďte k varu, do zmesi pridajte mlieko s pudingom a varte na miernom plameni do zhustnutia za stáleho miešania. Puding stiahnite, nechajte čiastočne vychladnúť a potom ho navrstvite na marhule. Krém prekryte druhou polovicou cesta alebo ďalším už hotovým plátom.
  5. Rúru predhrejte na 170 ° C, vložte do nej plech a v závislosti od typu a výkonu rúry pečte dezert približne po dobu 35 minút.

Pred koncom ešte posypte práškovým cukrom.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: ezatutioldal.blogspot.com/2018/04/gyumolcsos-kremes.html

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.