Pudingová maškrta „NAPOLEÓNKA“: Celá rodina si ju doslova zamilovala!

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú pudingovú maškrtu, ktorej sa nikdy nevieme dojesť.

Zamilovala si ju celá rodina a vždy pýtajú dupľu.

Chutí totiž naozaj famózne.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 l mlieka
  • hrnček pšeničnej múky
  • 2 sáčky vanilkového pudingu
  • 4 vaječné žĺtky
  • 200 g masla
  • 150 g cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 200 g sušienok,
  •  práškový cukor

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Zmiešajte polovicu mlieka (teda 500 ml) s pudingovým práškom a vmiešajte doň žĺtky. Zvyšných 500 ml mlieka priveďte na sporáku k varu. Potom pomaly nalejte zmes studeného mlieka do toho vriaceho. Krém varte za stáleho miešania na miernom ohni, rovnako ako klasický puding, kým nezhustne.
  2. Na plech alebo do tortovej formy naskladajte na dno vrstvu sušienok. Keď budete robiť tortu na papieri na pečenie,  bude sa Vám nasledovne lepšie porciovať. Na poschodie sušienok naneste vrstvu krému. Proces opakujte striedaním sušienok a krému tak dlho, kým ich máte. Horná vrstva by sa nemala skladať z krému, ale zo sušienok, preto je dobré si vrstvy rozvrhnúť.
  3. Hornú vrstvu sušienok trochu zatlačte do krému, aby sa dobre upevnili a držali na svojom mieste. Torta hneď po ukončení nebude najchutnejšia. Je nutné dať dobrotu do chladničky a cez noc ju ho nechať uležať. Ak sa Vám na neho budú zbiehať slinky, hneď ráno už si môžete pochutnať.
  4. Keď by sa Vám torta páčil trochu viac zasnežený, neváhajte a posypte ho práškovým cukrom. Nechajte práškový
  5. Na vrch posypeme troškou práškového cukru.

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

zdroj: superprzepis.pl/2020/10/30/napoleonka-na-krakersach

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.