Pudingová „LOTUS“ maškrta obalená v jemných, drtených keksíkoch preliata čokoládou s karamelom

Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výbornú sladkú maškrtu, ktorú si veľmi obľúbili aj moje vnúčatá.

Jedná sa o lahodné pudingové koláčiky obalené v keksíkoch a preliate polevou.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že si ju zamilujete vy aj všetci, komu ju ponúknete.

Reklamy

Chutí naozaj famózne!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 liter mlieka
  • 170 gramov cukru
  • 120 gramov hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice škrobu
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 sáčok vanilkového cukru

Ďalej budeme potrebovať:

  • Lotus sušienky podrtené
  • Lieskové oriešky
  • Čokoládová poleva
  • Pistácie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme kukuričný škrob a cukor. Ingrediencie poriadne premiešame a potom zmes priveďte pri stálom miešaní na strednom ohni do varu.
  2. Zmes varíme do zhustnutia / hustota ako puding.
  3. Hrniec zložíme, pridáme do horúcej zmesi maslo a vanilkový cukor a elektrickým šľahačom ingrediencie prešľaháme do hladka.
    Zmes nalejeme do pohárov, ktoré potom prekryjeme priľnavou fóliou. Takto necháme zmes poriadne vychladnúť, aby šla z pohára ľahko vyklopiť.
    Akonáhle bude zmes vychladená, vyklopeme ju z pohárov na tanier a rozdelíme na menšie kúsky. Na ďalší tanier si potom pripravíme drvené orechy, alebo keksíky ktorými obaľte každý kúsok stuhnutej mliečnej zmesi.
  4. Nakoniec povrch každého mliečneho súdka polejte ešte čokoládovou polevou, na ktorú nasypte trošku drvených pistácií, a môžete podávať.

Video recept:

Máme hotovo!

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: youtube/ Hobbyolog

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.