Pripravujeme každé VIANOCE : Báječné toffifee rezy, nikdy sa ich nevieme dojesť!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne výbornú maškrtu, ktorú sme si zamilovali hneď po prvom súste.

Nabudúce pripravíme rovno dvojitú porciu!

Chutí naozaj lahodne!

Reklamy

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • maslové sušienky 300 g
  • mlieko – 3½ hrnčeka
  • cukor krupica – 1 polievková lyžica
  • vanilkový puding – 2 balenia
  • citrónové želé – 2 balenia
  • maslo – 200 g
  • karamelové kondenzované mlieko – 1 plechovka

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Pripravte si ½ hrnčeka mlieka, nasypte do neho oba pudingové prášky a dôkladne ich rozmiešajte.
    Zvyšné mlieko dajte do hrnca, prisypte lyžicu cukru a zohrejte.
  2. Akonáhle je mlieko trochu zahriate, pridajte rozpustený pudingový prášok a za stáleho miešania nechajte zhustnúť. Chvíľu zmes povarte, odstavte a pridajte citrónové želé.
  3. Želé dôkladne rozmiešajte v horúcej pudingovej zmesi a nechajte hmotu vychladnúť.
  4. Maslo nakrájajte na kúsky a vložte do väčšej misy.
    K maslu postupne pridávajte vychladnutú pudingovú hmotu a miešajte, kým sa ingrediencie úplne nehomogenizujú.
  5. Pripravte si tortovú formu na pečenie a vyložte ju papierom na pečenie.
    Na dno formy rozložte sušienky.
  6. Na sušienky rovnomerne rozložte pudingovú  hmotu a tu opäť prikryte vrstvou sušienok.
  7. Hornú vrstvu sušienok potrite hrubšou vrstvou karamelového kondenzovaného mlieka.
  8. Zvyšné sušienky rozdrvte a posypte nimi karamelovú vrstvu.
    Pripravený dezert nechajte chladiť v chladničke minimálne hodinu a môžete podávať.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našej Facebook stránke, aby ste každý deň videli nové recepty.

zdroj: www.knurr.pl/2021/02/szybkie-toffi.html

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.