Pridala do kvetináča 1 lyžičku cukru – výsledok bol úžasný! Toto sú tie najlepšie prírodné hnojivá pre izbové rastliny!

Väčšina z nás sa rada obklopuje izbovými rastlinami. Je to kúsok prírody v našich domovoch. Väčšina z nich je nenáročná, ale aj napriek tomu sa o ne musíme primerane starať, aby nám mohli ďalej robiť radosť.

Reklamy

Máme pre Vás jednoduchý spôsob ako na to!

Dnes Vám ukážeme pár užitočných tipov, ako rastlinky udržať v plnom rozkvete vďaka surovinám, ktoré máte bežne doma.

Pozrime sa na tie najjednoduchšie a účinné:

  1. Káva a čaj
    Kávovú usadeninu nevyhadzujte. Zmiešajte ju s pôdou. Tiež čaj je vhodnou zálievkou. Navyše odpudzuje mravce a muchy.
  2. Cukor
    Pred tým, ako rastlinu zalejete, rozprášte po jej povrchu lyžicu cukru. Alebo rovno rozmiešajte 2 lyžice cukru vo vode. Nevykonávajte tento proces však viackrát, ako raz týždenne.
  3. Cibuľová šupka
    Šupka cibule obsahuje veľmi účinnú zložku, ktorá ničí patogénnu mikroflóru. Odvar z cibule pomáha ničiť vošky a iné parazity. Na odvar Vám bude stačiť 6 lyžíc cibuľových šupiek a 2 l teplej vody. Povarte, prikryte pokrievkou a nechajte 2 dni odstáť. Potom použite.
  4. Kvasnice
    Z kvasníc pripravíte výživný roztok, obsahujú totiž veľmi veľa vitamínu B. Rozpustite kocku droždia v 5 l vody.
  5. Škrupinky vajec
    škrupiny sú veľmi bohaté na vápnik a neutralizujú kyslosť. Škrupinky umyte, presušte a zomeľte. Potom pridajte do pôdy.
  6. Banánové šupky
    Šupky banánov sú bohaté na draslík, vápnik a fosfor. Banánové šupky naložte do vody a touto vodou potom zalievajte.
  7. Popol
    Popol obsahuje draslík, fosfor, vápnik, železo a síru. 150 g popola spojte s menším vedierkom vody. Nechajte odstáť niekoľko dní a potom použite raz týždenne, ako zálievku. Vždy pred použitím premiešajte.
  8. Pomarančová kôra
    Kôru rozdrvte a naplňte ňou asi tretinu litrovej nádoby. Doplňte horúcou vodou. Po ochladení môžete používať.
  9. Voda z akvária
    Obsahuje veľké množstvo látok, ktoré stimulujú rast rastlín. Má neutrálne pH. Používajte ju však iba na jar a na začiatku leta.

Ktorý vyskúšate ako prvý?

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj:  kopilohka.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.