Pravý babičkin cesnakový posúch za pár centov: Klasická receptúra, ktorá je neprekonateľná

Tento recept mi prezradila moja babička, keď sme boli u nej v lete na víkend. Varili sme kotlíkový guláš a ako prílohu upiekla božské posúchy. Vraj je to recept, ktorý sa v našej rodine traduje už niekoľko rokov.

Navyše je to jedlo za pár centov. Kedysi nemali peniaze na drahé jedlá a tak sa piekol aj tento posúch, ktorý si zamilujete. Nie na darmo sa hovorí – jedlá chudobných sú dnes tie najlepšie.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Reklamy
  • 300 g hladkej múky T650
  • 200 ml vlažnej vody
  • 20 g čerstvého droždia (½ kocky)
  • 1 lyžičku kr. cukru
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku celej rasce
  • 2 lyžice oleja

Na potretie:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice vody
  • 2 lyžice roztopenej masti

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si pripravíme kvások – v 200 ml vlažnej vody rozpustíme droždie pridajte cukor, dobre premiešajte a nechajte stáť 5 – 7 minút.
  2. Potom pridajte múku, soľ, rascu a štipku cukru.
  3. Rukami vymieste hladné cesto, vypracujte do tvaru bochníka obaľte kuchynskou utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť 40-60 minút. Cesto sa zdvojnásobí. Ja som dala misku do postele.
  4. Cesto potom presunieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Mne je lepšie, keď si ruky potriem olejom, cesto sa mi netrhá. Cesto by malo mať hrúbku asi 2 cm. Tvar zvoľte podľa seba.
  5. Cesto potrite zmesou, ktorú ste si pripravili, samozrejme ju môžte aj pozmeniť.
  6. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi pol hodinu pri teplote 180 stupňov.
  7. Keď je upečený vyberieme ho von a potrieme trochou vody – necháme .

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: www.ayses-kochblog-koeln.de

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.