Ak ste tiež veľkým fanúšikom smotanových dezertov, potom Vás recept na dnešné smotanové rezy s kakaovou piškótou maximálne poteší. S trochou nadsadenia povedané, dezert máte pripravený, než sa Vám uvarí voda na kávu. Káva sa ku smotanovým rezom totiž úžasne hodí.
Stačí chvíľka pečenie, voňajúce káva, dobrá nálada, príjemné počasie a pohodový letný deň môže začať. Sa smotanovými rezy na vonkajšom stole deň ešte doladíte.
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
Reklamy
INGREDIENCIE NA CESTO
- 5 vajec
- 5 lyžíc Čurko kryštál
- 3 lyžice kakaa
- 5 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
NA KRÉM
- 1 l mlieka
- 6 lyžíc práškového cukru
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 2 smotany na šľahanie
- 250 g masla
- 200 g čokolády na varenie
Takto budeme postupovať:
- Najskôr upečieme piškótu. Vajcia si vyšľaháme s cukrom do nadýchané peny. Do zmesi pridáme kakao, múku a prášok do pečiva. Plech si vystelieme papierom na pečenie. Na neho nalejeme cesto. Zhruba 20 minút pečieme na 180 stupňov. Po upečení necháme vychladiť.
- Teraz príde na rad krém. Klasickým spôsobom si uvaríme puding. Do vriaceho mlieka s cukrom si pridáme pudingové prášky a uvaríme puding. Necháme vychladnúť. Maslo si vymiešame do hladkej peny. Tú potom pridávame k studenému pudingu. Vymiešame hladký krém.
- Upečenú a studenú piškótu potrieme pudingovým krémom.
- A na záver luxusná poleva. Vo vodnom kúpeli si necháme rozpustiť čokoládu na varenie. Ďalej nevykurujeme a odstavíme ju z ohňa. Vyšľaháme si smotanu a tú spojíme dôkladným miešaním s čokoládou. Vzniknutú polevu vylejeme na pudingový krém a necháme stuhnúť.
- Hotové rezy môžete ešte nechať vychladiť celé.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: tortekolaci.com