Pomarančový tiramisu dezert s famóznou chuťou: Prípravu zvládne každý za pár minút

“Tiramisu” s pomarančmi má jedinečnú a špecifickú chuť. Tento dezert je jednoducho nádherný už na pohľad. Zvlášť, keď ho pripravíte do sklenenej misy.

Reklamy

Takéto aranžmá potom nemá jedinú chybu.

Jemné sušienky, lahodné krémy a voňavé kúsky pomaranča pod vrstvou strúhanej čokolády: táto pochúťka Vám poblázni hlavu a zamilujete si ju už po prvom ochutnaní.

Všetko, čo musíte pripraviť, je krém. Príprava Vás teda nebude stáť ani 10 minút.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie

  • 24 kusov sušienok
  • 500 g syra mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 4 veľké pomaranče
  • 6 polievkových lyžíc espressa
  • 6 lyžičiek koňaku
  • tmavá čokoláda na nastrúhanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Žĺtky odložíme. Do bielkov nasypeme polovicu práškového cukru, premiešame a vyšľaháme do tuhého snehu. Žĺtok sme dali do hlbokej misky. Ľahko prešľaháme. Potom k nim pridajte zvyšné práškový cukor a vymiešame šľahačom. K žĺtkom pridajte mascarpone a premiešajte. Výsledkom je krémová konzistencia.
  2. Pridajte do tejto hmoty po malých častiach sneh. Do uvareného a vychladnutého espressa pridáme koňak. Pripravte si presklenú misu / formu. Sušienku namočte do kávy, okamžite ju vyberte a vložte do formy. Sušienkové dno pretrite časťoukrému. Pomaranče zbavte šupky a pomarančové mesiačiky, ktoré sme zbavili kože, rozložte na krém.
  3. Teraz opakujte poschodie sa sušenkami. Teraz pomaranč a až teraz zvyšok krému. Vrch posypeme strúhanou čokoládou. Zakryte alobalom a nechajte v chladničke tuhnúť najmenej 5 hodín.

Máme hotovo

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú

zdroj: jemchyjinka.ru

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.