Po prečítaní tohto článku už kôstku z avokáda nikdy nevyhodíte! Funguje perfektne!

Avokádo sa stáva čoraz vyhľadávanejším ovocím, pretože je výnimočne zdravé! Nie je ale najlacnejšie a preto by sme mali využiť všetko, čo nám tento malý zázrak ponúka.

Reklamy

Ak ste doteraz vyhadzovali kôstku, pozrite sa, ako možno čo najefektívnejšie využiť tú najvýživnejšiu časť avokáda.

Avokádo má priaznivý vplyv na metabolizmus, spomaľuje starnutie kože alebo tiež znižuje hladinu “zlého” cholesterolu … a mohli by sme pokračovať! Málokto ale vie, že najúčinnejšie látky sa nachádzajú práve v kôstke.

Obsahuje totiž až 70% aminokyselín. Pecka má v sebe najvyššie množstvo vlákniny, ktorá znižuje nadváhu a zlepšuje funkciu čriev.

Zložky obsiahnuté v kôstke navyše chránia žalúdok pred vznikom vredov a pomáhajú v boji proti tráviacim ťažkostiam a posilňujú imunitný systém.

Pecka z avokáda je tiež bohatým zdrojom antioxidantov! Jej konzumáciou (o tom už za malú chvíľu) doprajete vášmu telu štedrú dávku kolagénu. Aj vaše vlasy budú vďaka prírodným olejom zdravé, lesklé a bez lupín.

Pravidelná konzumácia tiež znižuje bolesť svalov a kĺbov. Zníži sa tiež riziko vzniku opuchov.

Vláknina a zdravé tuky vám zas zaručia príjem energie a navyše pomôžu znížiť hmotnosť.

  1. Najprv musíme odstrániť hnedú kôru a kôstku jednoducho nastrúhať.
  2. Nastrúhanú kôstku môžeme pridať do šalátov, cestovín, omáčok … Tiež si z nej môžete uvariť čaj (varíme ju 10 minút, necháme lúhovať 5 minút a potom scedíme). Pozor! Nadmerná konzumácia môže spôsobiť tráviace ťažkosti … všetko s mierou.

Stojí za zmienku, že kôstka z avokáda sa skvele hodí aj do domácich pleťových masiek na tvár. Nastrúhanú kôstku stačí zmiešať napríklad s ricínovým olejom, nechať jeden deň odstáť. Potom vmasírujte do pokožky hlavy. Vaše vlasy budú úžasne lesklé!

Rovnakú zmes možno nanášať aj na tvár, alebo si urobiť masku z dužiny avokáda. Niekedy vystačí zmiešať nastrúhanú kôstku z avokáda s trochou teplej vody a potrieť akné alebo ekzém.

Účinok sa rýchlo dostaví.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: podaj.to

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.