Plnené zemiaky so šampiňónmi a syrom! Rychlovka pre hostí a alebo na rýchlu večeru

Zemiaky sú obľúbenou prílohou v mnohých kultúrach a podávajú sa na všetky možné spôsoby úpravy podľa danej krajiny. Na Slovensku sa tiež tešia veľkej obľube ale väčšinou zohrávajú podradenú úlohu na tanieri.

Dnes vám ukážeme, ako pripraviť hlavný chod práve zo zemiakov tak, aby bolo jedlo chutné, vyvážené a lahodné. Príprava je veľmi rýchla budete potrebovať len málo.

Náplň si môžete zvoliť akú chcete a tak dostanete zakaždým iné jedlo.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4 varené zemiaky
  • 200 g húb
  • 2 cibule
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 100 g syra

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Uvaríme zemiaky v šupke a necháme vychladnúť, rozrežeme na pol.
  • Vyškrabneme stred pomocou malej lyžičky, aby vzniklo miesto pre náplň.
  • Opečieme nakrájanú cibuľu s trochou oleja a hubami.
  • Vmiešame kyslú smotanu, soľ a korenie podľa chuti.
  • Zmesou naplníme zemiaky a posypeme strúhaným syrom.
  • Žiaruvzdornú misu alebo panvicu vymastíme maslom, alebo vyložíme papierom na pečenie a vložíme zemiaky.
  • Pečieme na 170 stupňov v rúre po dobu 15 minút, aby sa na vrchole vytvorila zlatá krusta.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

zdroj: ketkes.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.