Plnené zemiakové guľky so syrom a petržlenom! Pripravené za pár minút na panvičke!

Rôzne mäsové , alebo zeleninové guličky sú obľúbenou formou úpravy pokrmov. Dnešný recept sa do tejto skupiny tiež radí, pretože sa jedná o vyprážané guľôčky zo zemiakov . Vďaka tomu môžete oživiť svoj repertoár.

Zemiaky nemusia byť iba prílohou a konkrétne tento pokrm môžete servírovať ako hlavný chod s omáčkou, alebo ako ľahkú večeru so zeleninovou oblohou.

Obľúbi si je určite celá rodina, pretože sú výborné.

Reklamy

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 1 kg zemiakov
  • 100 g párku
  • 80 g strúhaného syra
  • 2 žĺtky
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • múka
  • vajíčko
  • strúhaná žemľa

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na kocky a jemne ich uvaríme. Medzitým narežeme párok na malé kocky a smažíme ho na troche oleja.
  • Petržlenová vňať sa umyje a nakrája sa na malé kúsky. Až sú zemiaky uvarené, roztlačíme ich a necháme vychladnúť. Pridáme syr, údeninu, petržlen, vaječné žĺtky, korenie.
  • Formujeme malé guličky, potom ich obalíme v múke, vajci, strúhanke a smažíme ich v hrnci s veľkým množstvom oleja.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: receptneked.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.