Plnené VIANOČNÉ bochníky LENIVEJ GAZDINKY: Skvelé jednohubky, pripravené za 20 minút!

Dnes vás oboznámime so senzačne rýchlym receptom, na ktorého konci sa Vám na tanieri objavia chutné, mäkučké, voňavé a lákavé bochníčky plnené syrom, kukuricou a šunkou.

Reklamy

Môžete ich svojej rodine pripraviť ako chutnú desiatu, ktorú budú Vaši blízki priamo ospevovať.

Nepotrebujete k príprave týchto bochníkov takmer žiadny, vymedzený čas, ktoré Vám príprava iných jedál zhltne.

Sú ľahké, rýchle a chutné.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 lyžičku cukru
  • 150 ml teplého mlieka
  • 2 lyžičky soli

NÁPLŇ

  • Kukuricu podľa chuti
  • 150 g šunky
  • 1 tavený syr
  • 4 lyžice kyslej smotany

NA POTRETIE

  • 1 vajce
  • 1 lyžičku kyslej smotany
  • strúhaný syr
  • (Môžete tiež zasypať sezamovým, alebo šalvie semienkami)

Takto budeme postupovať:

  1. Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a rozpusteným maslom. Spracujeme cesto, ktoré uložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
  2. Vykysnuté cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske. Pomocou hrnčeka si vykrojíme kruhy.
  3. Scedíme si kukuricu, nakrájame šunku a to všetko zmiešame v mise so syrom a smotanou. Do stredu každého kruhu dáme primerane zmesi. Prekryjeme ďalším vykrojeným kruhom cesta. Okraje dobre stlačíme, aby nám bochníčky držali pohromade.
  4. Potom už len potrite rozšľahaným vajcom so smotanou, posypte syrom a vložte do predhriatej rúry. Pečte podľa skúseností s Vašou rúrou. Bochníky by mali byť upečené dozlata.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť

Zdieľajte tento super  recept na domáce bochníky so šunkou a syrom  aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na Našu Facebook stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: receptneked.hu

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.