Plnené sušienkové rezy s lahodným krémom pripravené za 30 minút!

Ak radi pečiete , určite vyhľadávate nové a nové recepty pre inšpiráciu. Keďže sa vonku už ochladilo, môžete si lahodný zákusok vychutnať s priateľmi vo vašej obývačke alebo pri dobrom filme. 

Určite neoľutujete, že skúsite pripraviť tento sušienkový zákusok s krémom. Na prípravu je jednoduchý a pritom chutí tak fantasticky.

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

Reklamy
  • 1 vajce
  • 2 lyžice mlieka
  • 150 g cukru
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 3 lyžice medu
  • 50 g masla
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 400 g múky

zloženie krému

  • 500 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 3 lyžice múky
  • 1 polievková lyžica jedlého škrobu
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 150 g cukru
  • 150 g masla

zloženie polevy

100 g tmavej čokolády

1 až 2 polievkové lyžice oleja

Takto budeme postupovať:

  • Pripravte krém: vložte do misy prísady na krém s výnimkou masla, premiešajte a povarte krém na pomalom ohni s nepretržitým miešaním. Keď zmes zhustne, vyberte z tepla a nechajte ju vychladnúť.
  • Pripravte cesto: vložte do veľkej misky ingrediencie uvedené na cesto mimo múky a kakaa a povarte 10 až 15 minút za nepretržitého miešania. Odstráňte z tepla, pridajte kakao a preosiatu múku a premiešajte. Cesto bude veľmi mäkké, nechajte ho vychladnúť po dobu 20 až 30 minút, kým nestuhne.
  • Cesto prepracujte rukami a rozdeľte ho na 5 kusov. Každý by mal mať rozmery 20 × 25 cm. Každý list cesta pečte na samostatnom plechu pri 200 stupňoch po dobu 5 minút. Poskladajte tortu tak, že položíte prvú vrstvu cesta, pridáte krém a budete striedať vrstvy, pokiaľ nebude hore posledný list cesta.
  • Roztavte čokoládu vo vodnom kúpeli a zmiešajte ju s olejom. Vzniknutú zmesou polejte povrch torty a nechajte cez noc stuhnúť v chladničke. Pred podávaním nakrájajte.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre nové články na každý deň.

zdroj: bidista.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.