PIVNÝ ZÁVIN: Tento recept mám od svojej babičky. Najlepšia štrúdľa na svete.

PIVNÝ ZÁVIN: Tento recept mám od svojej babičky. Najlepšia štrúdľa na svete.

Hneď po vyskúšaní sme ho museli urobiť znovu, pretože bol vážne skvelý. Ďakujeme za tento recept a myslíme si, že aj Vám poďakuje rodina za to, že ste ho pripravili.

Autorkou receptu je pani Danula Vašičková, a odkaz na jej  skvelé recepty na facebooku nájdete na konci článku.

Reklamy

Poďme na to…

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

cesto: 

  • 500g  hladkej múky
  • 250g  Omegy (možno použiť aj tuk na pečenie)
  • 200ml  svetlého piva
  • 1 lyžička  soli
  • mimo to cca  1500g  jabĺk (očistiť a nahrubo nastrúhať)
  • 1 vrecko  sušených brusníc (môžu byť aj hrozienka)
  • 2 hrste  sekaných vlašských orechov
  • 4 vrecúška  škoricového cukru (ak máte veľa sladké jablká, dáte cukru menej)
  • jemne mletej ovsené vločky (možno nahradiť strúhankou)

Takto budeme v recepte postupovať:

Na pracovnej doske vypracujeme hladké, nelepivé cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť rozvaľkáme do obdĺžnika na hrúbku asi 0,4 cm. Cesto posypeme ovsenými vločkami alebo strúhankou, aby prebytočná šťava nepremáčal cesto skrz, posypeme škoricovým cukrom, poukladáme strúhanými jablkami, opäť posypeme cukrom, pridáme orechy a brusnice, zmotáme, konce potrieme vodou a pritlačíme prsty k sebe a hotový závin uložíme na plech s papierom na pečenie a zvrchu môžeme na niekoľkých miestach prepichnúť špajdľou, aby pri pečení mohla odchádzať para a závin nepraskol.  Ja nepomazávám a pečiem asi 40 minút na 170 stupňov.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

Zdroj: Danula Vašíčková – facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.