Piškótový dezert s kyslou smotanou a pudingom – pripravený za 30 minút!

V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára.

Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert s jahodovým pudingom a kyslou smotanou si obľúbite už po prvom upečení.

Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá

Reklamy

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 4 bielky
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžice studenej vody
  • 5 lyžíc hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa

KRÉM

  • 1 jahodový pudingový sáčok
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 250 ml mlieka
  • 4 žĺtky
  • 150 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • Tabuľka mliečnej čokolády (na polevu)

Takto budeme postupovať:

  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.
  2. Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
  3. Keď krém vychladne, primiešajte do neho maslo o izbovej teplote. Nakoniec do krému primiešame tiež kyslú smotanu.
  4. A ste vo finále. Čiže na kakaové spodné cesto dajte krém a pekne ho uhlaďte.
  5. Priklopte druhým plátom. Polejte rozpustenou čokoládou a nechajte v chladničke tuhnúť.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Zdieľajte tento super pudingový dezert aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.

zdroj: bidista.com

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.