V dnešnom článku Vás čaká luxusný krémový dezert, ktorý si všetci zamilujú. Vrátane Vás. Jedinečnými chuťami sa v tomto recepte vôbec nešetrilo. Chuť je totiž úplne rovnaká, ako keď si kúpite drahý zákusok od majstra cukrára.
Preto je tento múčnik tiež vysoko návykový. Nedá sa mu odolať. Ľahký a veľmi lahodný dezert s jahodovým pudingom a kyslou smotanou si obľúbite už po prvom upečení.
Neotáľajte a pustite sa ihneď do prípravy. Príprava je úplne jednoduchá
Reklamy
Budeme potrebovať následovné ingrediencie:
- 4 bielky
- 6 lyžíc cukru
- 4 lyžice studenej vody
- 5 lyžíc hladkej múky
- 3 lyžice kakaa
KRÉM
- 1 jahodový pudingový sáčok
- 3 lyžice kyslej smotany
- 250 ml mlieka
- 4 žĺtky
- 150 g cukru
- 3 sáčky vanilkového cukru
- 250 g masla
- Tabuľka mliečnej čokolády (na polevu)
Takto budeme postupovať:
- Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu. Zmiešame v mise zvyšné suroviny a k nim pomaly pridáme sneh. Dobre spojíme. Vymažeme maslom a vysypeme múkou menší plech s veľkosťou 32 × 20 cm. Nalejeme na neho cesto a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu 15 minút. Až korpus vychladne, pozdĺžne ho prekrojíme na dve časti. Jedna z nich zostáva na plechu.
- Teraz krém. Uvarte puding podľa návodu na obale, ale nepridávajte cukor. Do horúceho pudingu začnite nakoniec primiešavať žĺtky a až potom cukor. Miešajte na miernom plameni, než sa cukor rozpustí. Potom ihneď odstavte a zafixujte hrniec potravinárskou fóliou.
- Keď krém vychladne, primiešajte do neho maslo o izbovej teplote. Nakoniec do krému primiešame tiež kyslú smotanu.
- A ste vo finále. Čiže na kakaové spodné cesto dajte krém a pekne ho uhlaďte.
- Priklopte druhým plátom. Polejte rozpustenou čokoládou a nechajte v chladničke tuhnúť.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento super pudingový dezert aj s Vašimi priateľmi! Určite si tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: bidista.com