Perfektne detoxikujú Vaše telo a uzdravujú aj obličkové kamene. Tu sú 3 recepty čiernej reďkovky hodné zlata!

Čierne reďkovky nemusia byť na prvý pohľad krásne vyzerajúce, možno sú pre niekoho až odpudzujúce, ale chutia veľmi špeciálne a liečivé látky, ktoré obsahujú, sú výborné  na zdravotné neduhy.

Na trhoch sa dajú nájsť vo väčšom množstve, najmä neskoro na jeseň, ale na mnohých miestach sa čierne reďkovky stále predávajú.

Nie sú predražené, takže stojí za to zohnať pár kúskov, ktoré nám dokážu pomôcť!

Reklamy

Účinky:

1. Detoxikuje

Vďaka svojim aktívnym zložkám je čierna reďkovka dobrým priateľom pečene, pretože pomáha ľahšie sa zbaviť toxínov a odpadových produktov. Má tiež dobrý vplyv na funkciu žlče, uľahčuje trávenie.

Čierna reďkovka tiež zvyšuje chuť do jedla, takže každý, kto trpí nechutenstvom, by mal jesť čiernu reďkovku. Vďaka vysokému obsahu vlákniny zlepšuje črevné funkcie, takže ľudia so zápchou ju budú zbožňovať.

2. Zabraňuje tvorbe obličkových kameňov

Ak človek pravidelne konzumuje čiernu reďkovku, robí veľa pre to, aby zabránil tvorbe zrniek piesku v obličkách, ktoré časom skamenejú a spôsobia množstvo problémov

Šťava z čiernej reďkovky pomáha napríklad na únavu pre tínedžerov a mladých ľudí, najmä pred skúškovým obdobím.

3. Tri recepty z čiernej reďkovky

Medová čierna reďkovka: je účinnejšia ako akýkoľvek liek, alebo sirup na kašeľ. Čiernu reďkovku očistíme, prekrojíme na polovicu a nakrájame na pekné tenké plátky.

Vložte do misy a potom na ňu pokvapkajte med.

Nechajte odstáť 24 hodín, potom ju užite 3x denne lyžičkou, čo je vynikajúce na zmiernenie nepríjemného kašľa, ale je tiež skvelým liekom pre deti, ktoré majú problém s rastom.

Šťava z reďkovky: Očistite hlávku čiernej reďkovky, nakrájajte na kocky, potom ju pomocou odšťavovača vytlačte.

Ďalej si vytlačíme mrkvu, zeler a petržlenovú vňať, zmiešame tento džús s reďkovkovým džúsom a každý deň vypijeme 2 poháre tohto zdravého bylinného nápoja.

Je to dobré pre tých, ktorí majú astmu alebo im alergia sťažuje život.

Surová čierna reďkovka: Reďkovku ošúpeme, potom nakrájame na pekné tenké plátky, mierne posolíme, necháme 10 – 20 minút postáť, tentokrát ju zaleje trochou šťavy, ktorú vytvoríte z pár kvapiek olivového oleja a jablčným octom.

Dostaneme veľmi zdravé a chutné občerstvenie.

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové články každý deň.

zdroj: www.tudasfaja.com/ime-3-aranyat-ero-fekete-retek-recept

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.