„ORECHOVÝ VIANOČNÝ KRÉMEŠ“: Skvelý babičkin zákusok na ktorý sa vždy veľmi tešíme!

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne lahodnú maškrtu a to lahodný orechový krémeš, na ktorý si hneď každý pýta recept!

Každé sústo sa stáva kulinárskym pôžitkom.

Dezert nájdete aj na pultoch kvalitných cukrární.

Reklamy

Niet divu.

Je to naozaj luxusná záležitosť.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 80 g cukru kryštál
  • 100 g mletých orechov
  • 100 g rozdrvených piškót
  • 5 vaječných bielkov, 2 žĺtky
  • 50 ml oleja
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

KRÉM

  • 3 žĺtky
  • 2 balenia zlatého klasu (originálne krémový prášok s vanilkovou príchuťou)
  • 5 lyžíc cukru kryštál
  • 700 ml mlieko
  • 100 g masla
  • 300 ml smotany na šľahanie

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh s polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme so zvyšným cukrom, pridáme olej a postupne aj mleté ​​orechy zmiešané s rozdrvenými piškótami. Jemne premiešame spoločne so snehom a navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie. Najvhodnejší je plech 40 × 28 cm. Pečieme pri teplote 180 stupňov 8-10 minút. Keď cesto vychladne, pozdĺžne ho rozrežeme napoly.
  2. Teraz prichádza na rad krém. 500 ml mlieka dáme variť a vo zvyšnom mlieku rozmiešame zlatý klas, žĺtky a cukor. Keď mlieko začne vrieť, odstavíme z plameňa a vmiešame pudingovo-žĺtkovú zmes.
  3. Rozmiešame a vrátime na mierny plameň. Za stáleho miešania varíme, kým nevznikne hustý hladký krém. Maslo našľaháme v samostatnej mise a potom po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingového krému. Vyšľaháme si smotanu do tuhej šľahačky.
  4. Na prvý plát cesta navrstvíme pudingový krém, preložíme druhým plátom cesta a nakoniec navrstvíme na vrch vyšľahanú šľahačku. Ozdobíme čokoládovými pilinkami a dáme cez noc vychladiť.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

zdroj: kolaci.bic

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.