Oravské, tradičné, tvarohové buchtičky: Návšteva si pochvaľovala a okamžite pýtala recept!

Dnes sme si pre vás pripravili jednoduchý recept na báječné tvarohové buchtičky, ktoré chutia na jednotku!

Pripravte si ich aj vy a uvidíte, že si ich zamilujete aj u vás doma.

My sme prvú várku zjedli okamžite a pre návštevu som musela ešte dorábať 🙂

Reklamy
Budete nadšení!

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 180 gramov masla
  • štipku soli
  • 100 gramov cukru (krupica, alebo múčka)
  • 100 mililitrov mlieka
  • 250 gramov hladkej múky
  • 50 mililitrov slnečnicového oleja
  • vanilkového cukru
  • kypriaceho prášku

Na tvarohovú náplň

  • 200 gramov mäkkého tvarohu
  • 1 a pol lyžice škrobu
  • 2 lyžice práškového cukru

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si v mise vyšľahajte mäkký tvaroh so škrobom a cukrom. Náplň do buchiet by mala byť krémovitá a hladká. Potom sa pustite do prípravy cesta. Do veľkej misy vlejte mlieko spolu s rozpusteným vychladnutým maslom, preosejte múku a vsypte kypriaci prášok. Z týchto surovín vypracujte homogénne vláčne cesto. Vytvorte z neho bochník, prikryte misu potravinovou fóliou a nechajte asi dvadsať minút odpočinúť.
  2. Po dvadsiatich minútach vyberte cesto z misy a vyvaľkajte z neho na doske plát asi pol centimetra vysoký. Potom ho rozdeľte pomocou formičky na pizzu na stredne veľké obdĺžniky, alebo štvorce.
  3. Doprostred plátkov vkladajte trochu krémovej náplne a starostlivo zabaľte do tvaru roličky, alebo bochníku. Jednotlivé buchty vkladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, pomazať ich na povrchu môžete aj rozšľahaným vaječným žĺtkom a dajte piecť do rúry na 30 až 40 minút pri 180 stupňoch Celzia.
  4. Vrch posypeme práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: souspark.ru

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.