Opitý Izidor: Obľúbená VIANOČNÁ maškrta, ktorú pripravujeme pravidelne, každé sviatky už vlastne celé roky!

Dnes sme si pre Vás pripravili jeden výborný recept na báječný koláčik  „OPITÝ IZIDOR“.

Chutí naozaj báječne a u Nás doma sme si ho obľúbili doslova na prvé sústo.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že bude chutiť aj Vám a Vašej rodinke.

Reklamy
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 15dkg práškového cukru,
  • 15 dkg masla
  • 4 celé vajcia,
  • 12dkg mletých orechov
  • 7 dkg polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 PL kakaa

Na plnka č. 1 budeme potrebovať:

  • 2Odkg mletých orechov,
  • 2 hrste práškového cukru
  • 1,5 dl rumu
  • 1 vanilka

Na plnku č. 2 budeme potrebovať:

  • 3dl mlieka
  • 1 zlatý klas
  • 2PL kakaa
  • 1 žĺtok
  • 30dkg masla
  • 5PL kryštálového cukru, džem
  • čokoládová poleva

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Práškový cukor, maslo, žĺtky vymiešame do penista. Následne pridáme orechy, múku, prášok do pečiva, kakao a nakoniec sneh z bielkov.
  2. Upečieme.
  3. Orechová plnka: orechy, cukor, rum, vanilku zmiešame a necháme odležať.
  4. Po upečení a vychladnutí natrieme plát džemom a navrstvíme naň orechovú plnku.
  5. Z mlieka žĺtka, cukru a zlatého klasu, kakaa uvaríme puding, potom primiešame maslo. Navrstvíme na orechovú plnku a čokoládovou polevou. Môžeme na ňu použiť napr. tento recept:  Čokoládová poleva do VIANOČNÝCH zákuskov.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: receptyodbabky.sk

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Studená SALKO maškrta: Nikdy jej nie je dosť!
Obľúbená „Raffaello“ torta, ktorá chutí rovnako ako guličky z obchodu: Inú už ani vlastne nepripravujem!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.